Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ornithogalum umbellatum

1.390 Ft

Csomagolt mennyiség: 6 db /csomag
A hagyma körmérete : 6/+ cm
Virágszín: fehér

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Ornithogalum umbellatum főbb jellemző

 

Jellemzői: Az ernyős madártej egy kistermetű (10-15 cm) hagymás évelő, amely a hazai klímán vadon is előfordul. Április-májusban hozza virágait, amelyek fehér színűek, illatosak, és sátorozó fürtöt képeznek, csillagalakúak.

Lepellevelei borús időben összecsukódnak. Levelei hosszúak, keskenyek, kb. 30 cm hosszúak és fehér csík fut rajtuk végig.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont.

Az ernyős madártej egy kistermetű évelő, amely áprilisban és májusban bontja fehér, csillag alakú, illatos virágait. Igazán könnyen társítható, hiszen átmenetet képez a kora tavaszi és a tavasz végi hagymások között.

Amennyiben összeülteti, ültesse elé a Puskinvirágot és ültesse köré a 'Balkonzauber' Mix tulipán színkeveréket. Mögöttük nagyszerű helyet kaphat a 'Graceful Beauty' díszhagyma és a 'Duftnarzissen' illatos nárcisz fajtamix. A társítás alapját képezzék nagytermetű, nyári virágpompával teli liliomok.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Puschkinia scilloides - Puskinvirág
Tulipa 'Balkonzauber' Mix (alacsony tulipánok)
Allium 'Graceful Beauty' - Díszhagyma
Young Generation – 'Duftnarzissen' (illatos nárcisz csomag)
Lilium ’Asiatic Red’
Lilum ’Asiatic Orange’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 10-15 cm
Ültetési tőtáv: 10 cm
Ültetési mélység: 5-10 cm
Virágzási idő: Április-Május
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom