Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hortenzia-félék: Ültetése, gondozása és ápolása, ára és vásárlás

A hortenzia Önnek való, ha szereti az intenzív, sűrű virágzattal rendelkező dísznövényeket! Ez a dísznövény fajtától függően lehet kisebb vagy nagyobb, de általában kompakt méretű, ezért felhasználhatósága univerzális, elfér az előkertben, vagy akár az utcafronti ágyásban, a kert belső részein pedig csoportosan ültetve határozza meg a birtok képét, hangulatát!

A hortenzia virága színét tekintve változatos lehet, alakja kúpos vagy gömbszerű, színpompás, sűrű szerkezetű. Az 1-3 méter magas hortenzia jól megfér a kertben az alacsonyabb termetű dísznövényekkel és a magasabb fákkal is, méreténél fogva remek köztes tartománybéli növénydísz!

Hortenzia vásárlás a Megyeri kertészetből!

A hortenzia nem támaszt magas igényeket, félárnyéki dísznövény, óvja az erős napsugaraktól de a mélyárnyéktól is. A hortenzia talajigénye átlagos, a tápanyagokban kiegyensúlyozott, nem túl száraz talajokat kedveli, előnynek számít az enyhén savanyú talaj.

A hortenziát sokoldalúsága, kedvező mérete, és könnyű nevelhetősége okán megkötések nélkül ajánlom minden olyan kertbe , ahol elsődleges elvárás a látványos, színes virágok serege!

Rendezés: