Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Félárnyékba való évelők

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Évelőágyások kialakításánál nagyon fontos, hogy mindig a terület adottságainak megfelelő évelő növényeket válogassunk össze! Amennyiben például a kiszemelt kertrész nem áll közvetlen napsütés alatt, de nem is erősen árnyékolt, akkor a legjobb választások a félárnyéki évelők. Ezek az évelő dísznövények kimondottan kedvelik a félárnyékos fekvést, vagyis szépen növekednek és dúsan virágoznak mérsékelten árnyékos területen, például lombos fák közelében, alacsonyabb kerítések mentén, vagy részben takarásban lévő előkertekben, utcafronti ágyásokban. A félárnyéki évelőkkel hatékonyan dekorálhatóak azok a kissé félreeső kertészek is, melyek árnyékoltságuk miatt nem alkalmasak a sok napsütést igénylő fajokkal való betelepítésre.

Kertészetem kínálatában félárnyékot kedvelő díszes évelő növények roppant gazdag kínálatát találja, külön ajánlom az Ön figyelmébe a bájos japán haranglábat, a dúsan zöldellő erdei hölgypáfrányt, a különleges szépségű baracklevelű harangvirágot, vagy éppen az élénk tarackoló kékgyökeret! ne feledje, évelőágyások kialakításával, évelő növények telepítésével Ön a kertjének állandóságot, biztos keretet adhat, a félárnyéki évelők ültetésével pedig a kevésbé kedvező adottságú kertrészeket is látványossá, vonzóvá varázsolhatja!

Tipp: vegy évelőágyás kialakításánál méret vagy éppen szín szerint is összeültetheti a növényeket a még csodásabb látvány érdekében!

Rendezés: