Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Félárnyékba való évelők

Évelőágyások kialakításánál nagyon fontos, hogy mindig a terület adottságainak megfelelő évelő növényeket válogasson össze! Amennyiben például a kiszemelt kertrész nem áll közvetlen napsütés alatt, de nem is erősen árnyékolt, akkor a legjobb választások a félárnyéki évelők!

Ezek az évelő dísznövények kimondottan kedvelik a félárnyékos fekvést, vagyis szépen növekednek és dúsan virágoznak mérsékelten árnyékos területen, például lombos fák közelében, alacsonyabb kerítések mentén, vagy részben takarásban lévő előkertekben, utcafronti ágyásokban.

Félárnyékba való évelők kertészetemben!

A félárnyékot kedvelő növényekkel hatékonyan dekorálhatóak azok a kissé félreeső kertrészek is, melyek árnyékoltságuk miatt nem alkalmasak a sok napsütést igénylő fajokkal való betelepítésre. Kertészetem kínálatában félárnyékot kedvelő díszes évelő növények roppant gazdag kínálatát találja!

Külön ajánlom az Ön figyelmébe a bájos japán haranglábat, a dúsan zöldellő erdei hölgypáfrányt, a különleges szépségű baracklevelű harangvirágot, vagy éppen az élénk tarackoló kékgyökeret! Ne feledje, évelőágyások kialakításával, évelő növények telepítésével Ön a kertjének állandóságot, biztos keretet adhat, a félárnyéki évelők ültetésével pedig a kevésbé kedvező adottságú kertrészeket is látványossá, vonzóvá varázsolhatja!

Rendezés: