Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Savanyú talajt igénylő növények

Milyen növények valók savanyú talajra? Ha ez a kérdés az Ön kertjénél is aktuális, éppen jó helyen jár, mivel ebben a menüpontban kertészetem savanyú földbe ültethető növényeit gyűjtöttem össze!

Lejjebb görgetve külön keresés és kutatás nélkül böngészheti át a savanyú, alacsony PH-értékű talajokra való dísznövényeket, melyeket biztonsággal ültethet olyan talajba, mely savanyú jellegű.

 

savanyú talajra való növények

 

A savanyú talaj nem egy probléma, hanem egy sajátosság, mégpedig széleskörű, hiszen hazánk területének nagyjából a felén jellemző a kisebb vagy nagyobb mértékben savanyú talaj. Az ilyen földben nem minden növény fejlődik kielégítően, így az is előfordulhat, hogy azért kerülték el eddig kertjét a látványos sikerek, mert nem a talajtípusnak megfelelő növényeket telepítette.

Érdemes tehát kerti talajának PH értékét ellenőriznie, ha pedig az eredmény 6.8 és 4.5 közötti, mindenképpen savanyú talajra való növényeket ültessen! Ilyen növényeket gazdag választékban talál, amennyiben lejjebb görget!

Rendezés: