Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Savanyú talajt igénylő növények

Milyen növények valók savanyú talajra? Ha ez a kérdés az Ön kertjénél is aktuális, éppen jó helyen jár, mivel ebben a menüpontban kertészetem savanyú földbe ültethető növényeit gyűjtöttem össze! Lejjebb görgetve külön keresés és kutatás nélkül böngészheti át a savanyú, alacsony PH-értékű talajokra való dísznövényeket, melyeket biztonsággal ültethet olyan talajba, mely savanyú jellegű.

savanyú talajra való növények

A savanyú talaj nem egy probléma, hanem egy sajátosság, mégpedig széleskörű, hiszen hazánk területének nagyjából a felén jellemző a kisebb vagy nagyobb mértékben savanyú talaj. Az ilyen földben nem minden növény fejlődik kielégítően, így az is előfordulhat, hogy azért kerülték el eddig kertjét a látványos sikerek, mert nem a talajtípusnak megfelelő növényeket telepítette. Érdemes tehát kerti talajának PH értékét ellenőriznie, ha pedig az eredmény 6.8 és 4.5 közötti, mindenképpen savanyú talajra való növényeket ültessen!

Ne feledje, hogy a kertészetemből megrendelt növényeket az egész ország területén kiszállítom, egészen az Ön kertkapujáig!

Rendezés: