Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Young Generation – 'Duftnarzissen' (illatos nárcisz csomag)

8.190 Ft

Csomagolt mennyiség: 30 db /csomag
A hagyma körmérete : 10-12 cm
Virágszín: mix

Virághagymáim kiszállítása minden évben augusztus 25-től november 30-ig folyamatosan történik.

Ön a hagymákat nyár végétől - egész ősszel - november végéig elültetheti.

Ha szeretne ültetőkosarat is vásárolni...

Védett tartalom

Hasznos tudnivalók

A Young Generation – 'Duftnarzissen' (illatos nárcisz csomag) főbb jellemző

 

Jellemzői: A nárciszok (Narcissus) a citromsárga, fehér és narancs árnyalatokat felvonultató közkedvelt hagymások, melyek nélkül szinte elképzelhetetlen a tavaszi kert. Nagyon kedveltek az illatos nárciszok, amelyek édessé teszik a tavaszi heteket.

A 'Duftnarzissen’ illatos nárcisz csomag egy csupa illatos nárciszból álló fajtakeverék, amelyekben megtalálhatók a fehér, a sárga és a narancsszínű fajták is, illetve ezek kombinációi. A fajtakeverék végleges magassága 30-40 cm. Virágzásuk áprilisban történik.

Talajigény: Laza szerkezetű, jó vízáteresztő képességű, tápanyagban gazdag vagy közepesen ellátott talaj ideális a számára, mely nem pangó vizes.

Fényigény: A fényigény közepesnek tekinthető, ugyanis napos fekvésben és kisebb árnyékolás mellett is jól fejlődik a növény.

Vízigény: A hagymás, gumós növények közepes vízigényűnek tekinthetők, mivel a túlzott vízellátás károsíthatja a föld alatti részeket.

Gondozás: Alacsony gondozási igényű növény, melyet nagyban befolyásol az ültetéskor megválasztott hely. Száraz időszakokban öntözzük, az elvirágzást követően pedig várjuk meg, míg a szár és a levelek visszaszáradnak, csak ezután metsszük le őket.

Hideghatás kell a virágzáshoz, ezért szükséges az őszi ültetés. A hagymája áttelel, így a virágzást követően nem szükséges felszedni. Az ültetés előtt lazítsuk fel a talajt, kötött talaj estén a hagymák alá helyezzünk perlitet, mely a felesleges vizet elvezeti.

A beültetés után a nedvességmegtartás és a fagykár elkerülése érdekében takarjuk gallyaprítékkal vagy mulccsal a hagymákat.

Szerepe a kertben: A hagymás növények kerti alkalmazása nagy múltra nyúlik vissza, hiszen a lombos fákkal, cserjékkel szegélyezett kertek tavaszi időszakban meghatározó elemei, melyek néhány képviselője már februárban virágot bont. 

A nárciszok képviselik a kertben a tavaszi sárga és fehér virágpompát. Kecses habitusuk, dekoratív virágaik remekül beilleszthetők a tavaszi kertbe. A ’Duftnarzissen’ egy különleges, 30 hagymából álló nárcisz fajtakeverék, melyek közös jellemzője az erőteljes illat és a 30-40 cm magas termet.

A fehér, sárga és narancssárga virágok különleges hangulatot teremtenek, melyet kiegészíthetünk az eléjük ültetett jácintokkal, mint a ’Fondant’ és a ’City of Haaerlem’ fajtákkal, valamint a jácintok előtt helyet foglaló krókuszokkal.

Amennyiben a virágzást el kívánja nyújtani, érdemes papagájvirágú tulipánokat és íriszeket is a társításba ültetni.

Együttvirágzó és társítható hagymások:

Hyacinthus ’Fondant’
Hyacinthus ’City of Haarlem’
Crocus sieberi ’Firefly’
Crocus sieberi ’Tricolor’
Tulipa ’Flaming Parrot’
Iris hollandica ’Frans Hals’

Fontos tudni:
Kifejlett magasság: 30-40 cm
Ültetési tőtáv: 10-12 cm
Ültetési mélység: 15-20 cm
Virágzási idő: Április
Vízigény: Közepes vízigényű
Fényigény: Közepes fényigényű
Felhasználási terület: tavaszi kert, szegélynövény, kis gondozási igényű kert, balkonláda, évelőkert

 

Védett tartalom