Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ginkgo - Páfrányfenyő ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

A ginkgo biloba, vagyis a páfrányfenyő egy csodálatos megjelenésű, sudár termetű, és problémamentesen nevelhető díszfa, mely kerti és utcafronti telepítésre is kiválóan alkalmas. Webshopom kínálatában többféle páfrányfenyő közül válogathat!

gingko vásárlás Megyeri kertészet

A ginkgo biloba elsősorban leveleinek gyógyhatása miatt ismert, a levelekből kinyert hatóanyagok gyakori alkotóelemei természetgyógyászati termékeknek. A ginkgo biloba ugyanakkor dísznövényként is igencsak különleges! Eredeti élőhelye a messzi Kína, külalakjával távol-keleti hangulatot idéz, megjelenése elüt a megszokott honi díszfákétól, így a páfrányfenyő telepítésével újfajta atmoszféra csempészhető a kertbe. Magassága 20-25 méter is lehet, lombozata alul terebélyesebb, felfelé keskenyedik, levelei jellegzetesen legyező formájúak, középen szabdaltak. A ginkgo fa élettartama kiemelkedően hosszú, több száz évig is élhet! A gonkgo biloba tartása problémamentes, betegségei alig akadnak, ellenállóképessége pedig legendás, jól tolerálja a városi, szennyezett levegőt, a felnőtt példányok pedig jó szárazságtűrők. Webshopom kínálatában többféle páfrányfenyő változat közül válogathat!

A ginkgo biloba ideális városi fa, remekül elél az utcafronton, az egyik legkiválóbb utcai sorfa. A kertekben is hálás és feltűnő jelenség, szoliternövényként meghatározhatja a kert képét, nagyobb birtokokra pedig a telekhatár mellé sorban ültetve szemrevaló térhatároló lehet. A kisebb kerttel rendelkezőknek a szintén roppant mutatós törpeváltozatot ajánlom!

Tipp: a páfrányfenyő levelei ősszel élénksárgára színeződnek, így aki az évszakokkal együtt változó kertképet kedveli, jó partnerre talál benne!

Rendezés: