Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Homokos talajba ültethető növények

Gyakori kérdés a kertbarátok részéről, hogy milyen növény ültethető homokos talajba? Magyarország több tájegységén jellemző az ilyen talaj, a homokos közegben pedig nem minden növény érzi jól magát. Ebben a menüpontban a kifejezetten a homokos talajokra való, a homokos talajban szépen fejlődő növényeimet gyűjtöttem össze, hogy amennyiben az Ön kertje is ilyen adottságokkal bír, bátran tudjon válogatni a megfelelő ültetnivalók közül!

homokos talajra való növények

Számos dísznövény fejlődik kielégítően a homokos talajtípusban, mivel az ilyen közeg jó levegős talajszerkezetet ad, hátránya ugyanakkor az alacsony szervesanyagtartalom, és a gyengébb vízmegtartó képesség. A homok talajok nagy előnye, hogy az állati kártevők nehezen élnek meg benne, a homokos talaj a növények számára  egy előnyös, levegős, jó szerkezetű közeget jelent, mely öntözéssel  kiegészítve megad mindent az oda telepített növénynek.

A homokos talajra alkalmas fajok közül a hazai klímára ajánlható a bordó levelű borbolya, a cserszömörce változatai, a ráncoslevelű gólyaorr,  vagy éppen a közkedvelt és dekoratív homoktövis. Még több homokos talajra való növényt találhat, ha lejjebb görget!

Rendezés: