Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Leyland ciprus kínálatunk

A Leyland ciprus az egyik legideálisabb sövénynek való növény, csodás megjelenésű, élénk színű, magas termetű térhatároló cserje. Nem csupán a kerítés helyettesíthető vele, hanem a nem túl esztétikus épített kerítések is elfedhetőek, sőt, a zöld cserjesor a kert élő háttere, kerete lehet, mely meghatározza a birtok hangulatát.

Ez a cserje alacsony gondozási igényével is kitűnik a sövények közül, ápolása kevés feladatból áll, így tartása alig jelent több teendőt, mint egy hagyományos kerítés karbantartása.

 

Leylandi ciprus vásárolható a Megyeri kertészetből.

 

Növekedési üteme gyors, a megfelelő tőtávolságban ültetett ciprusok hamar összezárnak, és évente akár 60-100 centimétert is növekedhetnek, a teljes méret pedig 10-15 méter lesz. Pollenmenetes növény, így allergiát nem okoz, a betegségekkel szemben pedig ellenálló, nyírással geometriai alakzatba rendezhető.

A Leyland ciprus egyértelműen az egyik legsokoldalúbb és legkedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező sövénynek való cserje, így jószívvel ajánlom Önnek, ha kertjét ízléses, zöld növénysorral kívánja keretezni! Ültetése tavasszal, március és április folyamán időszerű, a határozott növekedést pedig a következő év tavaszán elvégzett erőteljes visszametszés indíthatja el.

Rendezés: