Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Leyland ciprus kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 40 másodperc

A Leyland ciprus az egyik legideálisabb sövénynek való növény, csodás megjelenésű, élénk színű, magas termetű térhatároló cserje. A leylandi ciprussal nem csupán a kerítés helyettesíthető, hanem a nem túl esztétikus épített kerítések is elfedhetőek, sőt, a zöld cserjesor a kert élő háttere, kerete lehet, mely meghatározza a birtok hangulatát.

A Leyland ciprus alacsony gondozási igényével is kitűnik a sövény növények közül, ápolása kevés feladatból áll, így tartása alig jelent több teendőt, mint egy hagyományos kerítés karbantartása. Növekedési üteme gyors, a megfelelő tőtávolságban ültetett ciprusok hamar összezárnak, és évente akár 60-100 centimétert is növekedhetnek, a teljes méret pedig 10-15 méter lesz. Pollenmenetes növény, így allergiát nem okoz, a betegségekkel szemben pedig ellenálló, ezért növényvédelmi feladatokat nem igényel. Kitűnően formázható, nyírással geometriai alakzatba rendezhető, így a Leyland ciprussal határolt kert kívülről és belülről is rendezett, harmonikus képet mutat majd!

A Leyland ciprus egyértelműen az egyik legsokoldalúbb és legkedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező sövénynek való cserje, így jószívvel ajánlom mindazoknak, akik kertjüket ízléses, zöld növénysorral kívánják keretezni!

Tipp: a leylandi ciprus ültetése tavasszal, március és április folyamán időszerű, a határozott növekedést pedig a következő év tavaszán elvégzett erőteljes visszametszéssel indíthatjuk el!
Rendezés: