Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Meszes talajt kedvelő növények kínálata

Kertészetem jelen menüpontjában azokat a növényeimet gyűjtöttem össze Önnek, melyeket meszes talajokra lehet ültetni. Amennyiben az Ön kertjében is meszes, lúgos kémhatású a talaj, csak olyan növényekkel fog sikert elérni, melyek tolerálják, vagy kifejezetten kedvelik ezt a talajtípust.

Ha kertjének földje meszes, de Ön nem tud róla, ez lehet az oka, hogy gyakran kipusztulnak, elgyengülnek dísznövényei! Ellenőrizze a talaj milyenségét, és ha az eredmény meszes talaj, válasszon az alábbiakban felsorolt növényfajok közül, melyekkel erőteljes növekedést, gazdag virágzást, dús lombozatot fog elérni még meszes talajon is!

 

meszes talajra való növények

 

Hogy derül ki, hogy kertem talaja meszes? - kérdezik sokan. A házilagos teszt egyszerű, pár morzsányi földet helyezzen egy tányérba, csepegtessen rá ecetet, és ha szinte azonnal pezsgést tapasztal, talaja meszes! Ebben az esetben érdemes egy egyszerűen beszerezhető indikátor papírral megmérni a talaj PH értékét, ha pedig ez a teszt is pozitív, akkor Önnek meszes talajra való növényeket kell ültetnie!

Lejjebb görgetve ezekből a növényekből talál bőséges választékot, így Önnek nem kell hosszadalmas kereséssel rálelnie új kedvenceire, elegendő ezekből választania!

Rendezés: