Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Málna ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

A málna nem tartozik a legegyszerűbben nevelhető gyümölcstermők közé, azonban mindenképp megéri tenni vele egy próbát, mert az esetleges nehézségekért az egészséges málnabokor csodás látvánnyal , és ritka finom nassolnivalóval kárpótol minket!

A málna tulajdonképpen egy félcserje, mégpedig azért, mert vesszői csak két évig élnek, az elsőben kifejlődnek, majd a második évben virágoznak és termést hoznak . A málna megjelenésében dús lombozatú bokor, melynek mérete attól is függ, hogy milyen módon neveljük. Ültethető kerítés mellé sövényként , a kert belső részeire is telepíthető, ha pedig két oszlop közé kifeszített dróttámaszra tereljük , akkor méretes, leomló, zöld zuhatagot kapunk. A málna kiváló választás térhatárolóként , az ehető termésű sövények viszonylag kis csoportját gyarapítja, így a kertben duplán is hasznát vehetjük! Webshopom kínálatában találnak különböző, izgalmas málnafajokat , még sárga bogyójú változatot is! A málnát ősztől tavaszig szabadgyökerű növényként, az év egyéb részeiben konténeres kiszerelésben szállítom, utóbbi változat a fagyos hetek kivételével az év bármely szakában kiültethető!

A málnát elsősorban olyan kertekbe ajánlom, ahol hiány van gyümölcstermőkből, ahol jól jönne egy esztétikus térhatároló, vagy díszítő funkciójú sövény, és ahol a háziak szívesen gondoznának egy mára már kevés helyen megtalálható, de annál hasznosabb cserjét!

Tipp: a málnának nem csupán a gyümölcse hasznos, szárított leveléből ízletes tea készíthető!

Rendezés: