Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Nyírfa ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Közönséges nyírfa és nemesített nyírfa változatok széles választékát találja webshopomban! A nyírfa kiváló választás kerti díszfaként, utcai sorfaként, és szoliternövényként is!

Nyírfa facsemete vásárlás a Megyeri kertészetben!

A nyírfa különösen kedvelt parki és kerti díszfa, barátságos megjelenésével, különleges, fehér törzsével, szép lombozatával régóta kedvencnek számít a hazai közterületeken és kertekben. Ideális városi fa, a légszennyezettséget jól tolerálja, a talajminőségre nem érzékeny, az átlagos kerti földben problémamentesen növekszik. A kert nyílt, napos területeire ajánlott telepíteni, ahol méretével (kifejlett állapotban 25-30 méter) nem okoz gondot, és napsütésből is sokat kap. A nyírfa mellett szól, hogy növekedése gyors, élettartama mégsem rövid, akár 60 évig is elél. Nagyobb kertek belső telekhatáraira, vagy utcafrontokra sorfaként is ültethető, de szoliternövényként a birtok központi részét is díszítheti, meghatározva ezzel az egész kert képét. A nyírfa lombozata ősszel sárgára színeződik, ilyenkor újfajta szépségét mutatja meg.

Kertészetem kínálatában az alapfaj, vagyis a közönséges nyírfa mellett a nyírfa izgalmas nemesített változatait is megtalálja, így ajánlom figyelmébe például a bordó levelű nyírt, a csüngő nyírt, vagy éppen a himalájai nyírt! A nyírfa ültetésével egy különleges megjelenésű, hálás természetű, alacsony gondozási igényű díszfát költöztethet kertjébe, mely állandóságával, szépségével generációkon keresztül dekorálhatja a területet.

Tipp: a nyírfa tavasszal hozza sárgászöld barkáit, ebben az időszakban különösen dekoratív!

Rendezés: