Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Levendula félék

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

A levendula ültetésével kertjét hangulatossá, díszessé, és kellemes illatúvá varázsolhatja. Válogasson kertészetem széles levendula kínálatából! 

A levendula csodája abban rejlik, hogy megejtő szépsége már önmagában is otthonos, kellemes atmoszférát teremt, ám emellett illatával is rögtön elbódítja gazdáját, vagyis több érzékszervünket kényezteti egyszerre! A levendula felhasználhatósága átlagon felüli, szoliternövényként is remek dísz, de ültethető hosszanti elrendezésben különálló, gömbszerű bokrok sorozataként, vagy kialakítható belőle egybefüggő, alacsony sövény is. A levendula telepíthető a kerítés mellé, az utcafrontra, a díszágyások mellé, de a kert belső részein is alkalmazható térhatároló elemként. Amennyiben pedig a levendulabokrokat a kertkaputól a ház bejáratáig vezető út mellé ültetjük, a betérőket mindig kellemes első benyomás fogja érni!

A levendula ültetése és nevelése nem jelentenek különösebb kihívást, talajigénye nem összetett, szinte bármilyen száraz típusú földben megél, sőt, aki sziklakerti növényt keres, szintén számoljon a levendulával! A levendula mellett szól, hogy kártevői, betegségei alig akadnak. Webshopom kínálatában a levendula fajok széles választékából csemegézhet, találni fog angol levendulát, klasszikus francia levendulát, magyar változatot, sőt, még levendulájának színét is kiválaszthatja!

Rendezés: