Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Talajtakaró rózsa ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

A talajtakaró rózsák nem csupán szépségükkel, hanem praktikus felhasználhatóságukkal is hamar a háziak kedvencévé fognak válni a kertekben! A talajtakaró rózsák nevükhöz hűen kiválóan alkalmasak arra, hogy elfedjenek, beborítsanak olyan parlagi, más célra nem hasznosított területeket, kertrészeket, melyek ugyanakkor valamilyen dísznövénnyel dekorálnánk. A talajtakaró rózsák robosztusak, tél-, és fagyállóságuk kiváló, az átlagosnál kevesebb gondozással is beérik, így tökéletesek arra a célra, hogy használaton kívüli területek díszes takarói, elfedői legyenek! A talajtakaró rózsák egyazon céllal ültethetőek, ugyanakkor megjelenési, növekedési formáikban nagyon eltérőek lehetnek. Egyes típusok felálló szárral rendelkeznek, míg mások kifejezetten földközeliek maradnak, négyzetméterenként általában 2-6 tő ültetésével már tökéletes takaróhatást lehet elérni.

A talajtakaró rózsák felhasználási területe túlmutat az egyszerű fedési funkciókon, jó szívvel ajánlhatóak például kisméretű kertekbe, ahol a magasabb rózsák túlságosan betöltenék a teret, ott az alacsony talajtakaró rózsák visszafogott, esztétikus látványt nyújtanak. Szintén jó ötlet az utcafronti ültetés, az általában csak pázsittal, vagy egynyári virágokkal beültetett utcai földsávok nagyon hatékonyan dekorálhatóak talajtakaró rózsákkal. Nagyobb kertekben is bevethetőek ezek az alacsony bokrokat nevelő rózsák, a magasabb dísznövények ágyásait szegélyezve, vagy a kerti út mellé ültetve. A talajtakaró rózsák színváltozatokban gyengébbek, jellemzően fehér és pirosas-rózsaszínes árnyalatokban hozzáférhetőek. A talajtakaró rózsák gondozási igénye kimondottan alacsony, alapos talajelőkészítés, és szakszerű telepítés esetén a későbbiekben alig lesz feladat ezekkel a rózsákkal.

A talajtakaró rózsákat olyan kertekbe ajánlom, ahol szükség van a parlagi területek magas esztétikájú takarására, vagy ahol helyhiány miatt a magasabb szárú rózsák és az egyéb termetes dísznövények nem kaphatnak helyet. Az alacsony gondozási igény miatt a talajtakaró rózsák alkalmasak utcafronti, vagy társasházi ültetésre is, telepítésükkel a közös területek rendezetté, vonzóvá varázsolhatóak!

Rendezés: