Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lepényfa ajánlataink

A lepényfa egy jól alkalmazkodó, nagy tűrőképességű díszfa, mely ideális választás városi környezetbe, utcai ültetésre, de nagyobb kertek látványos szoliternövénye is lehet!

Megjelenése az akáchoz hasonló, koronája szerteágazó, kissé szabálytalan, játékos, üde formájú. Levelei kisméretűek, szorosan, nagy számban helyezkednek el a hajtásokon, az őszi lehullás előtt látványos sárgás színt vesznek fel. A lepényfa magassága a 20 métert is meghaladhatja, így nagyobb, nyílt területeken érvényesül a legjobban.

 

lepényfa vásárlás Megyeri kertészet

 

Könnyű gondozhatósága miatt tartása kezdő kertészkedőknek sem jelent gondot, tolerálja a szeles fekvést, és a szárazabb körülményeket is, talajigénye átlagos. Metszése kimerül az elhalt ágak és hajtások eltávolításában.

A lepényfát bohém alakja, játékos külleme miatt fiatalos, szertelen hangulatú kertekbe ajánlom, ugyanakkor szabálytalan lombkoronája miatt remek kontrasztot alkothat akár angolparki jellegű birtokokon is.

Rendezés: