Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kékszakáll-félék

Kifejezetten kevés az olyan virágos cserje, mely ősszel, a szürkébb hetekben díszlik teljes pompájában, de a kékszakáll éppen ilyen, ezáltal remek választás akkor, ha Ön egy ősszel is dekoratív dísznövényt keres

Ez az alacsony termetű díszcserje akkor virít a legszebben, mikor a nyár elmúltával a kertből lassan kikopnak a színek. Nem csak ezért ajánlható azonban a kékszakáll, hiszen számos más kedvező tulajdonsága is akad! Díszessége mellett alacsony gondozási igénye is fontos szempont a választáskor!

 

Kékszakáll cserje vásárlása a Megyeri kertészetben!

 

A kékszakáll kifejezetten könnyen tartható, jó értelemben véve igénytelen, virágos cserje, mely jellemzően legfeljebb egy méter magasra nő meg, így alacsony térhatárolóként, parlagi talajtakaróként, vagy utcafronti díszcserjeként is remek választás, de sziklakerti növényként is bátran bevethető!

A kékszakáll környezeti igényei alacsonyak, télállósága mérsékelt, ugyanakkor az erős mínuszokban csupán a föld feletti részei károsodhatnak, a gyökérzet átvészeli a telet, és a növény újra kihajt és virágzik tavasszal! Kertészeti webáruházamban a kékszakáll számos izgalmas változatát megtalálja!

Rendezés: