Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Nemes virágágyi teahibrid rózsa ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 50 másodperc

A teahibrid rózsákat (melyeket egyszerűen nemes rózsáknak is szoktunk nevezni) könnyű felismerni, ezek alkotják ugyanis a királykategóriát a rózsák között! A teahibridek megjelenése elegáns és különleges, hosszú, daliás szárakon hozzák jellemzően egyesével virágjaikat, így a kertben is extravagáns hatásúak, és száras, vágott virágként is a legmutatósabbak közé tartoznak. A teahibrid rózsák ültetésével angolparki, kastélyparki hangulat hozható a kertbe, a sudár rózsaszálak komolyságot, arisztokratikus bájt hordoznak, érvényesülésükhoz általában nagyobb, nyílt tér szükséges. A teahibrid rózsák illata nem minden esetben intenzív, egyes változatok gyengédebb, közelről megízlelhető aromával rendelkeznek, míg más fajták átható rózsaillattal ajándékozzák meg a kertet.

A nemes virágágyi teahibrid rózsák ültetését mindenképpen csoportosan ajánlom, a magas szárú, olykor gyérebb lombozatú nemes rózsák általában akkor fedik fel igazi szépségüket, ha hármas vagy ötös csoportokban kerülnek telepítésre. A teahibrid rózsák jellemzően nem valók a kisebb előkertekbe vagy az utcafronti ágyásokba, magas termetük miatt a kert központi részén kialakított rózsaágyásban mutatnak jól. Ezek a rózsák is kiválóan alkalmasak arra, hogy kreatívan összeállított vegyes színekben kerüljenek egy ágyásba, az alapvetően elegáns megjelenés egy merészebb színtársításban máris bohémabb hangulatúvá varázsolható. A nemes rózsák általánosságban fogékonyabbak a betegségekre, gondozásuk azonban így sem túlzott kihívás, mindössze egy csipetnyivel több törődést és figyelmet kívánnak, mint ellenállóbb társaik.

A nemes, teahibrid rózsákat olyan, konzervatívabb ízlésű, a rózsanevelésben már minimális jártasságot szerzett kertbarátoknak ajánlom, akik vonzódnak az eleganciához, a régebbi korok esztétikájához, vagy egyszerűen személyiségük joviális, komolyabb oldalát szeretnék kifejezni pár tő igazán királyi rózsával!

Rendezés: