Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Örökzöld puszpáng kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 10 másodperc

Rendeljen kertészetemből örökzöld puszpángot (buxust)! A kiválasztott növényeket országosan kiszállítom egészen az Ön kertkapujáig!

Az örökzöld puszpáng az egyik leguniverzálisabban felhasználható cserjeféle, hiszen egész évben díszít üde zöld színével, kialakítható belőle alacsonyabb, vagy magasabb térhatároló, valamint kerti és dézsás növényként is dekorálhat! A puszpáng, vagy más néven buxus évszázadok óta közkedvelt, már a régi kastélyparkokban is gyakorta használták, mivel élénk színe, jól alakítható formája miatt ízléses, homogén hátteret, harmonikus alapot biztosított a kertekben.

Örökzöld puszpáng a Megyeri kertészetben

Az örökzöld puszpáng nem csupán elegáns megjelenésével, és sokoldalúságával kelleti magát, hanem egyben egy nagyon könnyen nevelhető, kezdő kertészkedők számára is ideális cserje! A talajban nem válogatós, félárnyékban is kielégítőan növekszik, a fagyállósága pedi jó, télen alig károsodik. A puszpáng ideális választás, ha Ön egy szép megjelenésű, díszes sövényt szeretne, ha alacsony térhatároló cserjére van szüksége, de szoliter-, vagy éppen dézsás növényként is remek választás! Az örökzöld puszpáng ültethető továbbá sírokra, vagy éppen sziklakertekbe is!

Tipp: kertészetemben az örökzöld puszpáng alapváltozata mellett megtalálhatja a tömöttebb, gömbszerű bokrot nevelő 'Suffruticosa' változatot is!