Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vadgesztenye ajánlataink

vadgesztenye vagy népies nevén bokrétafa (Aesculus hippocastanum) nem csupán szépsége miatt hasznos, levelei, virágai, és magjai a népi gyógyászatban is ismeretesek.

A terebélyes koronájú, fűrészes levelű fa (vagy bokor) termése szintén az ősz végén érik. Termése nem ehető, viszont kiválóan alkalmas játékra, a gyermekek egyik nagy kedvence! A fényes, kétszínű, szabálytalan alakú makkokból fogpiszkáló, gyufaszál, és egy adag kreativitás segítségével bájos figurák készülhetnek.

 

vadgesztenye facsemete ár Megyeri kertészet

 

A nagy termetű fa akár 30-35 méter magasra is megnőhet, parkok fasorok, nagyobb kertek közkedvelt dísznövénye, ezért én is méretesebb birtokokra, széles utcafrontokra ajánlom inkább. Látványos, fehér virágai tavasszal nyílnak, 30 centiméteres bugavirágzatban. Ősszel a vadgesztenye lombozata megsárgul, majd barna színű lesz. 

Tágtűrésű fa, idősebb korában jól bírja a szárazságot és a városi levegőt is. A vadgesztenye vízigénye közepes, fiatalabb korban azonban rendszeres öntözést igényel. Napos vagy félárnyékos helyre ültesse! 

Rendezés: