Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Vadgesztenye ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 10 másodperc

Vásároljon kertészetemből vadgesztenye facsemetét! A kiválasztott növényeket országosan kiszállítom, egészen az Ön kertkapujáig!

vadgesztenye vagy népies nevén bokrétafa (Aesculus hippocastanum) nem csupán szépsége miatt hasznos, levelei, virágai, és magjai a népi gyógyászatban is ismeretesek. A terebélyes koronájú, fűrészes levelű fa (vagy bokor) termése szintén az ősz végén érik. A vadgesztenye termése nem ehető, viszont kiválóan alkalmas játékra, a gyermekek egyik nagy kedvence! A fényes, kétszínű, szabálytalan alakú makkokból fogpiszkáló, gyufaszál, és egy adag kreativitás segítségével bájos figurák készülhetnek.

vadgesztenye facsemete ár Megyeri kertészet

A balkáni eredetű vadgesztenye török közvetítéssel terjedt el Európában. A nagy termetű fa akár 30-35 méter magasra is megnőhet, parkok fasorok, nagyobb kertek közkedvelt dísznövénye, ezért én is méretesebb birtokokra, széles utcafrontokra ajánlom inkább. A vadgesztenye fehér virágai tavasszal nyílnak, 30 centiméteres, látványos bugavirágzatban. Ősszel a vadgesztenye lombozata megsárgul, majd barna színű lesz. Tágtűrésű fa, idősebb korában jól bírja a szárazságot és a városi levegőt is. A vadgesztenye vízigénye közepes, fiatalabb korban azonban rendszeres öntözést igényel. Napos vagy félárnyékos helyre ültessük

Tipp: kertészetemben többféle izgalmas vadgesztenye változat közül választhat, a kínálat megtekintésért görgessen lejjebb! 

Rendezés: