Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Iszalag - Clematis fajták

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Dekoratív kúszónövényt keres? Válogasson webshopomban a számtalan színű, csodás Clematis (iszalag) fajok közül! Előnevelt növényeimet kertkapujáig kiszállítom!

A kúszónövények roppant széleskörűen felhasználhatóak a kertben, például kerítések, pergolák, egyéb támasztékok látványos befuttatására. Az iszalag az egyik legkedveltebb virágos kúszónövény, mivel nem csupán zöld lombozattal, hanem élénk színű virágzatával is dekorál. Az iszalag kedvező tulajdonsága, hogy virágzási ideje hosszú, így magas esztétikai értékét hónapokon keresztül megtartja!

Az iszalag kiválóan alkalmas kevésbé szép kerítések elfedésére, de birtokhatárolókra terelve a belátást is jól takarja, így intim, bensőséges atmoszférát teremt. A kertben felállított íves, vagy egyéb formájú támasztékokon, vagy pergolákon pedig egyenesen virágzuhatagként fog funkcionálni ez a különleges növény!

Az iszalag nevelésénél és ültetésénél pár szempontot figyelembe kell venni, ez a kúszónövény 2-4 méter magasra tör fel, földközeli szára érzékeny a közvetlen, erős napsütésre, ezért érdemes alacsony növésű dús lombozatú növényekkel társítani, valamint rosszul tolerálja a szárazságot. A kellő odafigyeléssel azonban az iszalag könnyen nevelhető, pompás küllemű dísznövény, melyet webshopom kínálatában széles színválasztékban talál meg, a bíborvöröstől a fehéren át, egészen a lila változatig! 

Az iszalagot a színes virágok, a buja hangulatú kertek, a romantikus atmoszférát kedvelőknek ajánlom!

Tipp: több színváltozat párosításával, egymás mellé telepítésével még egyedibb hatás érhető el!

Rendezés: