Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Iszalag - Clematis fajták

Az iszalag (vagy más néven klematisz/clematis) az egyik legkedveltebb virágos kúszónövény, mivel nem csupán zöld lombozatával, hanem feltűnő, élénk színű virágzatával is hatékonyan dekorál. Virágzási ideje hosszú, így magas esztétikai értékét hónapokon keresztül megtartja!

Az iszalag kiválóan alkalmas kevésbé szép kerítések elfedésére, de birtokhatárolókra terelve a belátást is jól takarja, így intim, bensőséges atmoszférát teremt. A kertben felállított íves, vagy egyéb formájú támasztékokon, vagy pergolákon pedig egyenesen virágzuhatagként fog funkcionálni ez a különleges növény!

 

Iszalag futónövény fajták kaphatók kertészetemben!

 

Az iszalag nevelésénél és ültetésénél pár szempontot figyelembe kell majd vennie! Ez a kúszónövény 2-4 méter magasra tör fel, földközeli szára érzékeny a közvetlen, erős napsütésre, ezért érdemes alacsony növésű dús lombozatú növényekkel társítani, valamint rosszul tolerálja a szárazságot.

Egy kevés odafigyeléssel és pár óvintézkedéssel az iszalag egy könnyen nevelhető, pompás küllemű dísznövény lesz az Ön kertjében is, melyet webshopom kínálatában széles színválasztékban talál meg, a bíborvöröstől a fehéren át, egészen a lila változatig! 

Rendezés: