Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Ribizli ajánlatunk

Ribizli, ribiszke fajták széles választékát találja online kertészetemben! A kiválasztott csemetéket egészen kertkapujáig kiszállítom!

A ribizli, vagy népiesebb nevén ribiszke elsősorban különleges megjelenésű bogyóiról, és azok roppant kedvező élettani hatásairól ismert, de kerti növényként is kimondottan szemrevaló, ráadásul a birtokon többféle funkciót is elláthat pár ribizlibokor, vagy fa.
Fürtös, apró bogyókból álló termése a növényen is dekoratív, hívogató jelenség, aki azonban megkóstolja, bizonyára hamar leszüreteli az egész bokrot! A piros termésű ribizli elsőrangú íze inkább a nyers fogyasztásra csábít, míg a sötét bogyójú változatokból kiváló üdítőital, vagy házi bor készülhet!

Ribizli termése

A ribizli tartása szinte gyermekjáték, egy jó értelemben vett igénytelen évelő gyümölcstermő, melyet ha megfelelően tápanyagdús talajba ültetünk, akkor hosszú ideig problémamentesen nevelhetünk. A ribizlibokor elfér a mérsékelten árnyékoló, nagyobb termetű gyümölcsfák alatt, ültethetjük egymagában is, hiszen a törzsre oltott csemeték nagyon mutatósak, de akár extravagáns, ehető termésű sövény, térhatároló is kialakítható!

A ribizlit mindazoknak ajánlom, akik a megszokott gyümölcsök mellett vagy helyett egy megjelenésében, és termését tekintve is különleges, vonzó gyümölcstermőt szeretnének kertjükben nevelni!

Tipp: érdekes látványhatás érhető el, ha különböző színű bogyókkal rendelkező fajtákat telepítünk egymás mellé!

Rendezés: