Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Tematikus növényválasztás

Nem igazodik el kertészetem több ezer növénye között? Keres valamit, de nem tudja hogyan fogjon hozzá? Ötleteket szeretne kapni, de nincs ideje a teljes kínálatot átnézni? Akkor éppen jó helyen jár!

Kertészetem jelen menüpontjában tematikus csoportokba gyűjtve kínálom Önnek kertészetem növényeit! Egyszerűen kiválaszthatja az Önnek megtetsző kategóriát, és máris böngészhet az abba tartozó különféle növények között!

 

Tematikus növényválasztás, kerti növények, Megyeri Szabolcs kertészete

 

Mit ültessek a kertbe? - számtalanszor hallottam már ezt a kérdést, a válasz pedig nem minden esetben egyszerű, hiszen a megfelelő tanácsadáshoz tudnom kéne, hogy az Ön kertje milyen méretű, milyen stílusú, hogy Ön milyen növényeket kedvel igazán, és így tovább.

A kérdést megfordítva sokkal egyszerűbb a dolog, hisz Ön tudja, vagy legalábbis jobban tudja nálam, hogy milyen küllemű, méretű, színű növényeket látna szívesen otthonában. A válogatásban sokat fognak segíteni Önnek az alábbi kategóriák, javaslom, hogy görgessen lejjebb, és szemezgessen a kínálatból az elérhető növénykategóriákra kattintva!

Rendezés:

 

Mit ültessek? Klasszikus kérdés, mely minden kertbarát szájából elhangzott már, és el is fog hangzani, míg világ a világ! Aki ezt a kérdést felteszi, segítséget kér, mert épp nem jut eszébe semmi, vagy nem ismeri ki magát még eléggé a növények világában, esetleg bátortalan, tapasztalatlan, kezdő kertbarát. Legyen szó bármelyik helyzetről, a válasz egyszerre könnyű is, meg nehéz is. 

 

Minden kertnek vannak rögzített adottságai, melyeken nem lehet (vagy csak nagyon nehezen lehet) változtatni, ilyen a bejutó fény mennyisége, az árnyékoltság, a talaj típusa, vagy éppen a szelesség, huzatosság. És természetesen az egyik legfontosabb adat: a rendelkezésre álló hely mennyisége, vagyis hogy apró, átlagos, vagy hatalmas birtokról van-e szó! Ültetés előtt tehát első lépésben ezeket a körülményeket kell felmérni, mert ezek már alapvetően kijelölnek egy utat a telepítéshez!

 

Persze nem csupán a kötöttségek mentén szabad gondolkodni, legalább ilyen fontos az esztétikum! Bátran szortírozza a növényeket forma, szín, magasság alapján, de gondoljon arra is, hogy minden évszakban legyen valami virágzó, zöldellő a birtokon, bátran nyúljon a szokatlan alakzatokhoz (oszlopos vagy éppen csüngő habitusú növényekhez), társítson merészen vagy éppen konzervatív módon dísznövényeket! 

 

Fontos a praktikum is! A gömbkoronájú fák nyírás nélkül is szabályos alakot vesznek fel, a madarakat vonzó fák pedig élettel töltik meg a kertet. A klímaváltozásnak ellenálló növények a következő - várhatóan egyre szélsőségesebb időjárású - évtizedekben is megmaradnak, de válogathat akár a kifejezetten kisméretű kerti dísznövények, vagy az egy színvilágba tartozó fák és cserjék közül, ha például szeretne egy domináns sárga vagy éppen bordó növényszigetet kertjébe!

 

A "mit ültessek" kérdésre tehát nem adható egy konkrét válasz, aki ilyet ígér, biztos nem jár jó úton. Ön azonban tudni fogja, hogy mit ültessen, amennyiben a választás előtt felméri kertje adottságait és saját igényeit, utána pedig megfontoltan választ, szem előtt tartva, hogy kerti növényei megfelelő körülmények közé kerüljenek, így biztosítva a hosszantartó szépséget és a könnyű fenntarthatóságot!

 

Kertészeti webáruházam ezen menüpontjában a legnépszerűbb, legkézenfekvőbb szempontok alapján csoportosítottam a kerti és utcafronti növényeket, hogy Önnek ne vaktában, több ezer növényfaj közül kelljen válogatnia, hanem egy-egy szimpatikus kategóriát megnyitva, csupán át kelljen lapoznia a szakmai alapon összeállított választékot!

 

Ne feledje, a kertészetemből megrendelt növények nem postai úton, vagy futárszolgálattal jutnak el Önhöz, a szállítást kertészetem munkatársai végzik, faiskolám saját teherautóival, ami azt jelenti, hogy az érzékeny élő áru szakszerűen kezelve, épségben és frissen jut el Önhöz - az ország teljes területén!