Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Aranycserje-félék

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon kertészetemből aranycserjét! Cserjefélék gazdag választékával állok vásárlóim rendelkezésére, a megrendelt növényeket pedig országosan házhoz szállítom!

Az aranycserjével vagy más néven aranyfával sok helyen találkozhat "aranyvessző", sőt akár „aranyeső” néven is pedig ezek különböző növények! Az alábbiakban az aranycserjéről olvashat, illetve az aranycserjét és annak változatait rendelheti meg, kérem, hogy figyelmesen olvassa el a bemutató szöveget!

Aranycserje vásárlás a Megyeri kertészetben!

Az aranycserje, latin nevén Forsythia a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

- Kora tavasszal, még lombfakadás előtt nyílnak a négy sziromból álló aranysárga virágai, melyek a vessző teljes hosszában ülnek, ez az aranyesőtől jól megkülönböztető jellegzetessége.

- Alacsonyabb az aranyesőnél, csupán 2,5 - 3 méter magasra nő meg!

- Hazánkban teljesen fagytűrő, lombhullató cserje!

- Sok változata ismert a feltörekvő ágrendszerűtől a lehajlóig, az alacsonyabb gömb alakú koronát nevelő fajtán keresztül, ezeket természetesen mind megtalálja lejjebb görgetve!

- Kerítés mentén ültetett vagy térhatárolóként alkalmazott sövénynek kiváló választás!

- Az aranycserje a napos helyeket kedveli, árnyékba ne telepítse!

- Az aranycserje viszonylag igénytelen növény, jól tűri a szárazabb talajokat, tápanyagigénye közepes.

- Az aranycserje metszése nem bonyolult feladat, idősebb ágait lehetőleg virágzás után távolítsa el, hogy elejét vegye a bokor túlságos besűrűsödésének, egyúttal ezzel teret engedve az új, virágot hozó vesszőknek.

Rendezés: