Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Körte kínálatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Válogasson kertészetem egyedülállóan széles kínálatából egészséges, előnevelt körtefát! A kiválasztott körtefa csemetét kertkapujáig kiszállítom az egész ország területén!

Mikor a legfinomabb, legkedveltebb hazai gyümölcsökről van szó, az alma mellett általában a körte jut eszünkbe másodikként, ám a körte mégsem olyan gyakori a kertekben, mint a többi gyümölcs. Ennek oka lehet, hogy a körte egy kicsit több gondoskodást igényel, mint az átlagos gyümölcsfák, ugyanakkor ezek a teendők nem összetettek, akár kezdők számára is problémamentesen elvégezhetőek.Mérsékelten meleg éghajlaton érzi jól magát, illetve csapadékos klímát vagy megfelelő vízellátást igényel. Gondoskodjunk a rendszeres tápanyagellátásról az eredményes fejlődés érdekében, illetve ne feledkezzünk meg a permetezésről és növényvédelemről, mellyel megelőzhetjük a különféle betegségek kialakulását.A körte mellett szól, hogy rendkívül gazdag kínálatból válogathatnak az érdeklődők, külön figyelmükbe ajánlom az egzotikus Kosui japán körtét , a megjelenésében is különleges Piros Clapp körtét , a kis helyigényű, ám kimagaslóan dekoratív Obelisk oszlopos körtét , vagy éppen a mindenki szerint nagyon ízletes Diel körtét !

körte facsemete eladó

Minden fáradtság ellenére mégis érdemes körtefát ültetni kertünkbe, hiszen az egészséges fa ízletes gyümölcsöket terem, melyek változatosan felhasználhatók. A kései fajták akár egész télen át tárolhatók, de készíthetünk befőttet, kompótot, süteményeket is. Vitamin- és tápanyagtartalma az almáéhoz hasonló. Gyógyhatású gyümölcs, mely jótékonyan hat az izmokra és a csontokra, illetve gyulladáscsökkentő is egyben.

Kertészetem körtefa csemetéit különböző kiszerelésekben rendelheti meg, a szabadgyökerű fákat ősztől a tavasz elejéig ültetheti el, a konténeres körtefák viszont a fagyos hetek kivételével egész évben, így akár nyáron is telepíthetőek! A koros csemeték rendelésével pedig Ön egy 4-6 éves, 1-5-2 méter magas, már termőre fordult fát kaphat, ami így azonnali eredménnyel kecsegtet. A körtét minden gyümölcsfa rajongónak szívből ajánlom, hiszen egy igazán ízletes, és élettani hatásait tekintve kiemelkedő gyümölcsről van szó, melynek fája nem csupán haszonnövényként, de kerti növénydíszként is kiválóan funkcionál!

Tipp:  körtefa ültetéséhez a  Dolce Vital általános virágföld  használatát ajánlom, mely hónapokon keresztül biztosítja növényünk számára a megfelelő tápanyagellátást.

Rendezés: