Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Pimpó-félék

A pimpó egy sűrű ágrendszerű, dús megjelenésű elsősorban talajtakaró cserjeféle, melynek magasabb változatai ugyanakkor sövényként is alkalmazhatók a kertekben. A pimpót sokszínű felhasználhatósága és kedves megjelenése teszi kedveltté a kertbarátok körében!

A pimpó mellett szól, hogy kifejezetten alacsony igényű díszcserje, a gyengébb minőségű talajokon is megél, fényigénye mérsékelt, a szárazságot pedig jól tűri. Betegségei alig ismertek, tartása még a kezdő kertbarátoknak sem jelent kihívást!

 

Pimpó díszcserje kapható kertészetemben!

 

A pimpó nem csupán nagy tűrőképességével, de szépségével is meghódíthatja a kerttulajdonosokat, dús, tömött lombozata mellett hosszan nyíló, apró, de csinos virágaival is hatékonyan dekorál!

A pimpót telepítheti szegélynövényként, akár kerti út, vagy nagyobb ágyások széleinek mentén, de elsőrangú talajtakaró, remekül fedi el a parlagi, kopott kertrészeket. Bátran ültethető az utcafrontra is, sem méretével, sem gondozási igényével nem fog problémát okozni!

Rendezés: