Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Lemosó szerek

Ebben a kategóriában olyan készítmények közül válogathat, amelyek alkalmasak a fák kérgén áttelelő, még nyugalmi állapotban lévő kártevők (rovarok, atkák) és növénykórokozó baktériumok és gombák elleni védekezésre. Ezekkel a készítményekkel ősszel lombhulláskor és tavasszal rügypattanáskor permetezhetünk fagymentes napokon. A lemosó permetezéseknél a permetlének be kell jutnia a kéregrepedésekbe, ezért ajánlom, hogy mindig bőséges lémennyiséggel dolgozzanak.

A kártevők ellen az olajtartalmú, míg a kórokozók ellen a réz hatóanyagú készítményeket ajánlom. A lisztharmatra érzékeny növények esetében a kéntartalmú gombaölők közül válasszanak. Vannak széles hatásspektrumú készítmények is, amelyek hatóanyagkombinációt tartalmaznak, tehát olajat, rezet és ként is, amelyek a károsítók széles köre (növénykórokozó gombák, baktériumok és rovarok, atkák) ellen biztosítanak hatékony védekezést.

Fontos a lemosó permetezések időzítése, mert a kezelést nem lehet a kultúrnövény bármelyik fenológiai állapotában elvégezni. Egyes növények, például a kihajtott csonthéjasok (őszibarack, kajszi, meggy, cseresznye) egyes réz hatóanyagokra érzékenyek, ezért csak nyugalmi időszakban permetezhetőek le. A lemosásnál bevethető készítmények egy része nyáron is felhasználható, nagyobb hígítással. A lemosó permetezőszerek választásával Ön megelőzésképpen védekezhet a kórokozók és kártevők ellen, ezzel csökkentheti a fákon tavasszal beinduló első fertőzési hullámot.

Rendezés: