Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Teltvirágú leander fajtáink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 2 perc

A leander, vagy más néven babérrózsa a honi kertek, balkonok egyik legnépszerűbb dísznövénye, hiszen domináns megjelenésével, sudár termetével, és csodás virágaival nem csupán hatásosan díszít, de sajátos, mediterrán, délies hangulatot is áraszt. A leander töretlen divatjának legfőbb titka az, hogy egy átlagon felüli dekorációs értékkel rendelkező növényről van szó, melynek tartása, gondozása kifejezetten egyszerű, így akár a teljesen kezdő hobbikertészek is bátran próbálkozhatnak vele, az eredmény szinte biztos, hogy káprázatos lesz. A leander természetesen azért is kedvelt, mert bárhová utazunk nyaralni a Földközi-tenger partvidékére, garantált, hogy minden kertben és sétányon leanderek tucatjaival találkozunk, így ez a szép cserje a kertbe telepítve az utazások kellemes élményeit fogja felidézni.

leander vásárlás Megyeri Szabolcs kertészete

A leanderek világa természetesen sokrétű és gazdag, így ha Ön az alapváltozatokon felül, valamilyen érdekesebb, kevésbé elterjedt típust szeretne kertjében meghonosítani, épp jó helyen jár! Kertészetem teltvirágú leanderei dúsabbak, több szirommal rendelkeznek, így feltűnőbbek és látványosabbak! A teltvirágú leanderek színválasztéka igencsak gazdag, megtalálhatja a rózsaszín többféle árnyalatait, a világos és sötétebb sárga színeket, a narancs és bordó változatokat, de az elegáns hófehér leander is szerepel a kínálatban. A teltvirágú leander ültetése szoliterként is remek ötlet, de ha bőséges áll hely rendelkezésre, merész színpárosításokkal teheti még izgalmasabbá a leander sort vagy ágyást! Természetesen már egyetlen példány telepítésével is számtalan lehetőség kínálkozik kreatív elrendezésre, amennyiben például a leander közelébe színes, harsány, vagy éppen semleges hatású egyéb dísznövényt ültet!

A teltvirágú leandereket elsősorban fiatalos, vidám, vagy bohém hangulatú kertekbe ajánlom, és persze nem létezhet mediterrán kertkialakítás sem leander nélkül! A teltvirágú leander ápolása egyszerű, gyakorlatlan kertbarátoknak sem jelent kihívást!

Rendezés: