Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Citromfű-félék

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Ültessen értékes hatóanyaggal bíró citromfüvet kertjébe vagy balkonjára! Kertészetemből egészséges, ellenálló citromfű töveket rendelhet!

A citromfű a népi gyógyászatban évszázadok óta ismert és elismert gyógynövény, mely széleskörűen felhasználható különböző testi és lelki panaszok esetén. A citromfű leveléből és virágzatából készülő herbatea a megfigyelések szerint enyhíti a depressziós tüneteket, nyugtató hatású, kedvezően befolyásolja a májműködést, és álmatlanság ellen is hasznos, de természetesen a lista még bővebb! A citromfű mindemellett szemrevaló haszonnövény, sudár termetű, megjelenése a mentához hasonló, illata pedig bódítóan mézes, így a kertben nem csak szemünket, hanem orrunkat is kényeztetik a citromfű tövek!

A citromfű nevelése kifejezetten könnyű, mivel hazánkban honos, így nem támaszt nagy igényeket a talajjal, vagy éppen az öntözéssel kapcsolatban. A citromfű balkonokon, cserépben is sikerrel termeszthető, így a városi hobbikertészeknek sem kell lemondaniuk róla. Amennyiben Ön szívesen gondozna hasznos, az egészség megőrzésében is fontos szerepet játszó gyógynövényeket, kiskertjébe, vagy erkélyére feltétlen telepítsen pár tő citromfüvet is! 

Rendezés: