Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Talajfertőtlenítő

Növényvédő szerekkel a növényeket nem csak kívülről, permetezés formájában védhetjük meg a károsítóktól, hanem talajkezeléssel, már a csírázásnál, illetve a csemeték gyökerei közelében is károsítómentes környezetet biztosíthatunk a számukra. Ebbe a kategóriába tartozó talajfertőtlenítő szerek, a talajban élő kártevők (drótférgek, pajorok, fonálférgek) és talajlakó kórokozók ellen fejtik ki hatásukat. A tél levonultával, tavasszal indokolt ezek ellen a talajlakó károsítók ellen a talajfertőtlenítő készítményekkel védekezni. Különösen akkor szükséges ezt a preventív (megelőző) védekezést elvégezni, ha az előző évben súlyos pajor, drótféreg kártételt tapasztaltunk az ágyásunkban vagy a talajlakó gombák okoztak gondot.

Gyakran a vetésváltás sem akadályozza meg a talajlakó károsítók felszaporodását. Érdemes tehát már a vetés, a palántázás vagy a fák kiültetése előtt gondolni a növényeink védelmére. Tehát ezeket a készítményeket a facsemeték telepítése, a növények vetése vagy ültetése előtt kell a talajba forgatni.

Rendezés: