Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Vízparti fák

A kimondottan nedves, vízparthoz közeli körülményeket viszonylag kevés fafaj tűri el hosszútávon, így amennyiben tóparti, folyóparti telekkel rendelkezik, vagy például a birtokán egy patak folyik át, mindenképpen olyan fát válasszon, mely ezeket a jellegzetességeket tolerálja, sőt, kimondottan kedveli!

Kertészetem kínálatában sokféle, kifejezetten vízparti fát talál, melyek kifejezetten az ilyen mikrokörnyezetbe valók, vagyis hosszútávon is jól fogják bírni a nedves, nyirkos talajt!

Vízpartra való fafajok széles választéka kertészetemben!

 

Amennyiben tehát az ön kertje, telke is folyóval, tóval érintkezik, vagy csupán a talaj nedvességtartalma meghaladja az átlagot, válasszon például enyves égert, szomorúfűzt, vagy amerikai mocsárciprust, a teljes kínálatot pedig lejjebb görgetve érheti el.

Ne feledje, a díszfája akkor lesz hosszú életű, folyamatosan dekoratív és egészséges, ha figyelembe veszi kertjének, annak talajának adottságait, és ezeknek megfelelően választ fafajt!

Rendezés: