Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Bugás hortenziák

A hortenziák népszerűsége régóta töretlen, díszítő értékük a rózsákéval vetekszik, virágzatuk dús, roppant látványos. A hortenziák egyik izgalmas változata a bugás hortenzia, mely nevéhez hűen bugás virágzattal rendelkezik, így dekorációs értéke kiemelkedően magas.

Ez a lombhullató cserje a nyár közepétől egészen őszig hozza szép virágait, ráadásul a száradó virágzat a későbbiekben is díszes marad, így a bugás hortenzia még a késő őszi kopár kerti látképet is hathatósan színesíti majd! A bugás hortenzia lombozata sem hétköznapi, a fogazott élű levelek a nyarat követően sárgás, bordós árnyalatúvá színeződnek, így az évszakkal együtt változik a cserje megjelenése!

Bugás hortenzia rendelhető a Megyeri kertészetből!

A bugás hortenzia kompakt méretű, jellemző maximális magassága 1-3 méter, így kisebb előkertekbe is telepíthető, de igazi szépségét nyílt területek szoliternövényeként mutatja meg. A bugás hortenzia térelválasztóként, sövény pótlékként is ültethető, és mérete, díszessége miatt akár utcafronti dekorációként is bevethető.

A bugás hortenzia nevelése egyszerű, nagy tűrőképességű cserje, még a szennyezett városi levegőt is jól tolerálja, fagytűrősége pedig kiváló. A bugás hortenziát megkötés nélkül, mindenféle stílusú kertbe bátran ajánlom, valamint remek választás kezdő, de látványos növényt nevelni kívánó kertbarátoknak is!

Rendezés: