Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Szedermálna ajánlatunk

A szedermálnát a különlegességek kedvelőinek ajánlom, és persze mindenkinek, aki szereti az ízletes bogyós gyümölcsöket! A szedermálna nevéhez hűen a szeder és a málna tulajdonságait elegyíti, így lesz egyszerre ismerős, és mégis izgalmas, újszerű gyümölcstermő a kertben.

A szedermálna egy legfeljebb két méter magasra megnövő dús cserje, melyet szoliterként vagy hosszanti sövényként is elhelyezhet a kertjében. A szedermálna gondozása egyszerű, különleges igényei nincsenek, a betegségekkel szemben ellenálló, némileg fagyérzékeny, így télen takarással ajánlott óvni. 

 

szedermálna vásárlás a Megyeri kertészetből!

 

A szedermálna ültetési ideje és módja megegyezik a szederével, termése savanykás ízű, inkább a felnőttek szokták kedvelni. Érési ideje a nyár második fele-utolsó harmada. Ültetéséhez ideális időszak az ősz vagy a tavasz. 

Tüskés cserje, így védelmi funkciójú sövényként is telepíthető. Az ültetést követően a későbbiekben könnyen szaporítható, hiszen a földre leérő ágak hamar begyökereznek, de hajtásdugványként Ön is begyökereztetheti az ágakat!

Rendezés: