Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Történelmi rózsa ajánlatunk

A történelmi rózsák egyedisége a hangulatukban, az általuk megidézett nosztalgikus érzésekben rejlik! A történelmi rózsának a már 1867 előtt is létező hibrideket nevezzük, de ugyanebbe a fogalomkörbe tartoznak a későbbi, ám megjelenésükben szintén a letűnt évszázadokat idéző rózsák is.
 
A történelmi rózsák alapvetően parkrózsák, virágaik rozettás szerkezetűek, gyakran apró méretűek, számos tömött szirommal, de mindenképpen átlagon felül teltek és dúsak! A történelmi rózsák színválasztéka kifejezetten gazdag, a meleg, otthonos érzetet keltő, kellemes árnyalatok dominálnak.
 
 
Ezek a rózsák nem igényelnek a megszokottnál több ápolást, a betegségekkel szemben nem kevésbé ellenállóak, mint a modernebb, fiatalabb hibridek, szakszerű ültetés és megfelelő gondozás mellett a történelmi rózsák nevelése egyszerű, és a kezdők számára is bátran vállalható feladat.
 
A történelmi rózsákat elsősorban a kert belső részeire ajánlom, ahol megfelelően intim és romantikus hangulatot teremthetnek. Csoportos ültetés esetén harmonikus színkombinációk kialakítására nyílik lehetőség!
Rendezés: