Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Történelmi rózsa ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

A történelmi, vagy más olvasatban régi rózsák egyedisége a hangulatukban, az általuk megidézett nosztalgikus érzésekben rejlik. A történelmi rózsák ugyanis a régmúltból származnak, régi rózsának egyfelől a már 1867 előtt is létező hibrideket nevezzük, de ugyanebbe a fogalomkörbe tartoznak a későbbi, ám megjelenésükben szintén a letűnt évszázadokat idéző rózsák is. A történelmi rózsák tulajdonképpen kivétel nélkül parkrózsák, ami megkülönbözteti őket az virágjuk alakja, formája. A régi rózsák virágai rozettás szerkezetűek, gyakran apró méretűek számos tömött szirommal, de mindenképpen átlagon felül teltek és dúsak. A történelmi rózsák színválasztéka kifejezetten gazdag, a meleg, otthonos érzetet keltő, kellemes árnyalatok dominálnak, mint például a bordó, a bársonypiros, a meleg lila, de a választék természetesen roppant széles. A történelmi rózsák másik közös tulajdonsága az intenzív illat, szinte minden ide tartozó fajta átható, bódító aromával bír, így nem csupán a szemet, de az orrot is elkábítják!

A történelmi rózsák az otthon védettségének, nyugalmának hangulatát hozzák kertközelbe, a nosztalgikus érzések mellett kiegyensúlyozott szépségükkel dekorációként is átlagon fölüliek. Ezek a rózsák nem igényelnek a megszokottnál több ápolást, a betegségekkel szemben nem kevésbé ellenállóak, mint a modernebb, fiatalabb hibridek, szakszerű ültetés és megfelelő gondozás mellett a történelmi rózsák nevelése egyszerű, és a kezdők számára is bátran vállalható feladat. A történelmi rózsák mérete változatos, általánosságban bármilyen méretű és kialakítású kertbe telepíthetőek, ültetésükkel kapcsolatban nincsenek megszorítások, csupán a szokásos körülményekre – fény, talajminőség, tőtávolság, stb. – kell odafigyelni.

A történelmi rózsákat elsősorban a kert belső részeire ajánlom, ahol megfelelően intim és romantikus hangulatot teremthetnek. Csoportos ültetés esetén harmonikus színkombinációk kialakítására nyílik lehetőség!

Rendezés: