Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Gyomirtó permetszer

A gyomnövények jelenlétükkel veszélyeztethetik a kultúrnövények fejlődését (például a víz- és a tápanyag elvonásával), de a ritkán vagy rendszertelenül gondozott, elhanyagolt területeken is nagy gondot okozhatnak. Sokszor azonban a gondosan ápolt kertekben is megjelennek a nem kívánt gyomok.

A gyep, a házikert, a nem művelt telek vagy akár az útszél, járdaszegély gyommentesen tartása sokszor fejtörést okoz. Gyakran nem elegendő a kézi gyomlálás, kapálás, vagyis a mechanikai védekezés. Különösen igaz ez az évelő gyomok eltávolítására, hiszen könnyen újra tudnak hajtani a gyomlálás során a beszakadt, föld alatt maradt szaporító képletekből, például a tarackokból. A gyommentes szép kert és a gondozott környezet fenntartásához ezért néha rászorulunk a kémiai védekezésre, amelyben a gyomirtószerek lehetnek segítségünkre. A megfelelő készítmény és hatóanyag kiválasztásakor fontos ügyelnünk arra, hogy azok mely gyomfajokra engedélyezettek. A sikeres védekezés érdekében ezen kívül nem elhanyagolható a permetezés időzítése sem, amelyet a kultúrnövény és a gyomnövény fejlettségi állapotához kell igazítani. A nehezen irtható gyomnövények ellen ajánlom a permetezőszerekhez keverhető segédanyag, tapadásfokozó használatát is.

Kertészetemben megvásárolható gyomirtó hatású permetezőszerek széles választéka lehetővé teszi, hogy a gyomnövények ellen hatékony legyen a védekezés, az egyéves fejlődésű egyszikű és kétszikű gyomnövények mellett az évelők ellen is.

Rendezés: