Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Megyeri Szabolcs kertész blogja

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2018. 10. 19. 08:32:00
Az ősz nagy dilemmája: Ásni vagy nem ásni?

Ha kertes házban él, akkor minden bizonnyal az ásó az a szerszám, amit a legtöbb alkalommal fog bizonytalanul a kezében. Elég csupán a kapát használni a növények tövénél vagy már ásni kell? Az északváltások alkalmával fel kell lazítani a talajt? Ültetésnél szükséges az egész ágyást megmunkálni? Ősszel a fagyok előtt nem veszélyes a talajszerkezet fellazítása? Ezeket a kérdéseket most alaposan körbe járom Önnel, hogy többé ne okozzon fejtörést e kerti szerszám használata.

2018. 10. 14. 08:22:00
Egy elegáns és praktikus dísznövény: a babérmeggy

Ha van olyan cserje, amely alkalmas tömött, átláthatatlan sövény létrehozására, mely elrejti a birtokát a kíváncsi szemek elől, az a babérmeggy. Ha most egy piros gyümölcsökkel teli sövény jelent meg a lelki szemei előtt, akkor Önt is megtévesztette ennek az örökzöldnek az elnevezése, ugyanis köze sincs a meggyfához. Számos pozitív tulajdonságának köszönhetően azonban nagyon hamar beleszeret majd ez az elegáns, ugyanakkor visszafogott és praktikus díszcserjébe. Hogy lehet egy sövény jobb a kerítésnél?

2018. 10. 12. 16:02:16
Milyen gyümölcsfát ültessek?

Egy gyümölcsfa elültetése mindig valamilyen nagy dolognak a kezdete. Azzal ugyanis, hogy egy ilyen különleges fa kerül a kertjébe, nem csak esztétikailag emelhet sokat a birtokán, de nagyon finom gyümölcsökkel is gazdagabb lehet. Ha már egy ideje gondolkozik rajta, milyen gyümölcsfát kellene ültetnie, viszont eddig nem tudott választani a számtalan fajta közül, most segítek Önnek. Mivel nagyon sok fajta létezik, ebben a cikkben a legnépszerűbbeket mutatom be Önnek.

2018. 10. 10. 14:50:09
Karácsonyfa rendelés online!

Mikor közeledik az év vége és már megjelennek az első mikulás figurák és karácsonyi kiegészítők az üzletekben, akkor bizony egyre inkább szöget üt az ember fejében, hogy néhány hét múlva már eljön a karácsonyfa vásárlás ideje is. Ha már most görcsbe rándul a gyomra és a fenyővásárokon való bóklászásokra és azonnal a választott fa autóba való tuszkolására, valamint a gyantás üléshuzatokra gondol, akkor van az Ön számára egy nagyon jó hírem! Online áruházamból ugyanis egyszerűen válogathat a fenyőfa választékból, kiválaszthatja az ízlésének és elképzeléseinek legmegfelelőbbet és azonnal meg is rendelheti a meleg szobában, kényelmes fotelben ülve.

2018. 10. 07. 10:55:54
Miért annyira népszerű a császárfa?

A császárfa népszerűsége évszázadok óta töretlen Európában és Magyarországon egyaránt. A kontinensen először a 19. században jelent meg Franciaországban, ám a következő évszázadban már a magyar kertekben is megtalálható volt a császárfa, amelyet nagyon sokan neveznek „csodafának”. Nem meglepő, hiszen e növénnyel kapcsolatos pozitívumok közül nehéz csupán egyet kiemelni. Van, aki a semmihez sem hasonlítható, hatalmas levelei miatt kedveli nagyon, míg más a gyors növekedése miatt dönt a császárfa ültetése mellett.

2018. 10. 06. 19:08:00 Megyeri Szabolcs
Mi is az a geotextil?

A geotextil vagy geotextília egy sokrétűen felhasználható kertészeti anyag, mely nem csupán könnyebbé teszi az ágyások ápolását, de számos egyéb pozitívummal is kecsegteti a hobbikertészeket! Ismerje meg a geotextil előnyeit és alkalmazási lehetőségeit!

2018. 10. 03. 11:35:00
Rosa Regensberg ciklámen-fehér ágyás rózsa

A Rosa Regensberg ciklámen-fehér ágyás rózsát azoknak ajánlom, akik az igazán különleges növények kedvelői. Amennyiben Ön sem elégszik meg a hagyományos piros, fehér, sárga rózsák nyújtotta konzervatív látványvilággal, bátran válassza ezt az egzotikus küllemű, csodás színárnyalatban tündöklő rózsát!

2018. 09. 26. 09:30:29
A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa

Kevés olyan hölgy van, aki ne vonzódna a tüzes, élénkpiros színhez, ugyanis ez az árnyalat a romantika, a mély érzelmek és a szerelem színe. A Rosa Fred Loads élénkpiros ágyás rózsa a legklasszikusabb piros árnyalatban tündököl, ennek köszönhetően a hagyományosabb stílusban megépített kertekben ugyanolyan jól mutat, mint a divatosabb kialakítású birtokokon. Bátran állítom, hogy nem létezik nagyszerűbb rózsa, mint az élénkpiros, ha az a cél, hogy kertünket feltűnővé, élettelivé, szenvedélyessé varázsoljuk.

2018. 09. 19. 08:32:00
Gyorsan növő, örökzöld, pollenmentes sövényt szeretne? Ültessen Leyland ciprust! A legtöbb családi házban élő számára már önmagában az is nagy dilemma, hogy a hagyományos fa vagy vaskerítés mellett döntsön, ha a birtok szegélyezéséről van szó, vagy merjen belevágni valamilyen sövény telepítésébe. Azt javaslom, hogy ha egy kicsit is tetszik Önnek a gondolat, hogy egy természetes, „zöld fal” vegye körül a birtokát, akkor nem kérdés, hogy érdemes cserjéket ültetnie kerítés gyanánt.
2018. 09. 17. 09:26:00
Álmodja meg saját gyümölcsösét! Nagyon sok kertbarát gondolja úgy, hogy a díszfákkal, a cserjékkel, valamint a különböző virágokkal ugyan már remekül boldogul a kertjében, azonban eddig nem mertek belevágni egy gyümölcsfa ültetésébe és gondozásába. Különösen igaz ez a kezdő, nem sok tapasztalattal rendelkező kertészekre. A helyzet azonban az, hogy nem jelent nagyobb kihívást egy almafa vagy egy cseresznyefa a kertben, mint mondjuk egy rózsa, néhány hagymás virág vagy valamilyen dísznövény. Ha egy kicsit is szeret a növények között tevékenykedni és kikapcsolja az egész napi munka után a növényekkel való foglalkozás, akkor nem kérdés, hogy helye van egy vagy akár több gyümölcsfának a kertjében.
2018. 09. 17. 06:57:00 Megyeri Szabolcs
Rosa Königliche Hoheit - a porcelán szépség

A rózsakert összeállítása a kerttulajdonoson múlik, jó esetben hűen tükrözi a kertész jellemét, a szépség iránti fogékonyságát és emberi habitusára is reflektál. A rózsák közkedveltségéhez hozzájárul, hogy a hihetetlen gazdag szín-, méret-, és típusválasztékból mindenki ki tudja választani a magához, illetve a kertjéhez leginkább illő példányt. Ez a rózsafajta jól érvényesülhet a szépen gondozott, tágas kertekben, de ugyanakkor csodásan mutat a harmonikusan kialakított előkertekben, valamint első rangú dísznövénye lehet a kisebb, ékszerdobozszerű birtokoknak is.

2018. 09. 16. 13:20:56
Dió ültetése és gondozása A dió méltóságteljes, tekintélyes, csodaszép megjelenésű fa, melyet pusztán a látványért is megéri ültetni, azonban természetesen az ízletes termés is jó ok a diótelepítésre. Olvassa el cikkemet, és ismerje meg közelebbről a dióval kapcsolatos teendőket az első lépéstől kezdve!
2018. 09. 16. 12:06:00
Szilva ültetés és gondozás A szilva az egyik legnépszerűbb magyar gyümölcs, mégsem divatos manapság a kertekben. Pedig érdemes ültetni, hiszen egészséges, ízletes, tápláló gyümölcs! Olvassa el cikkemet, ismerje meg közelebbről a szilvát, ha pedig kedvet kapott hozzá, azonnal meg is rendelheti csemetéjét kertészeti webáruházamból!
2018. 09. 15. 17:13:10
Tökéletes sövényt szeretne? A tiszafa az ideális választás!

A tiszafa nem egyszerűen egy növény, amelyből gyönyörű, formázható sövényt varázsolhat a kertjébe. Sokkal több annál. A történelem egy darabja, legendák ihletője, kertek hangulatának megalapozója, melyet sokoldalú felhasználhatósága még inkább különlegessé tesz. Engedje meg, hogy bemutassam Önnek a tiszafát! Álmodhat belőle sövényt, felhasználhatja belső térhatárolóként, de ha szeretné, lehet egy alacsony díszfája vagy egy méretes tiszafája is a kertben.

2018. 09. 17. 07:30:00 Megyeri Szabolcs
Rosa Golden Showers futórózsa – az arany zuhatag

A rózsabarátok egy része szerint nincs szebb a futórózsánál, és hajlok arra, hogy egyetértsek velük. A futórózsák nagy felületen, változatos formájú támasztékrendszeren díszítik a kertet, feltűnőek és kiválóan alakíthatóak. A magasra növő, olykor akár 3 méteresre is feltörő kúszó növekedésű rózsák ugyanakkor mégsem foglalnak sok helyet, hiszen a kisebb kertekben akár a ház falára, a kerítésre is futtathatóak.

2018. 09. 08. 09:33:00
Nagy barack – határozó

Nincs még egy olyan érzés, mint amikor egy forró nyári napon beleharap az ember egy jéghideg, lédús barackba, amely zamatos, frissítő és elképesztően finom. Persze annak is van egy hangulata, amikor egy üzletben vásárolja meg az ínycsiklandó gyümölcsöket, de mit szólna ahhoz, ha a saját kertjében sétálva szakíthatna le egy – egy finomságot a fáról? Ha már el is képzelte, milyen lenne a birtokon termő gyümölcsöt frissen az árnyékban állva megenni, esetleg lekvárt vagy befőttet készíteni belőle, akkor már csak annyi dolga maradt, hogy válasszon a különböző fajta barackok közül!

2018. 09. 06. 17:39:21
Elveszve a fenyőrengetegben – Így válasszon örökzöldet a kertjébe!

Mikor elültet egy fenyőfát a kertjébe, azzal mindig egy kicsit otthonosabbá, hangulatosabbá varázsolhatja a birtokát. A télen-nyáron egyaránt zöldellő tűlevelű fák ugyanis minden évszakban hozzá tesznek egy kicsit az összképhez. Télen zöld pompájában tündököl a kopár vidéken, ősszel különleges színfoltja a pihenésre felkészülő természetnek, míg tavasszal és nyáron árnyékába húzódva élvezheti kertje előnyeit. Mikor egy kertben faültetésre kerül a sor, előbb – utóbb biztosan előkerülnek a fenyőfával kapcsolatos kérdések.

2018. 09. 04. 16:45:54
Álmodja újra kertjét futórózsával!

Egy pillanatra arra kérem, próbáljon meg egy kicsit visszacsöppenni a gyermekkorába! Emlékszik a mesékre, melyeket annak idején hallott vagy olvasott? Emlékezzen csak vissza, milyennek képzelte el a királyok és királylányok kastélyait az Óperenciás tengeren túl? Ha most látja maga előtt az égig emelkedő tornyokat, melyeken csoda szép, illatos virágok futnak végig, akkor van az Ön számára egy jó hírem. A futórózsák segítségével ugyanis mindezt most a saját otthonába is elhozhatja.

2018. 09. 04. 12:23:18
Tegye élettelivé a kertjét örökzöld sövény kerítéssel!

Egy kert minden évszakban más arcát mutatja. Tavasszal az ébredező természet, az előbújó virágok és a pattanó rügyek töltik fel az ember lelkét, nyáron pedig a teljes pompában tündöklő növények nyűgözik le a kertbarátokat. Az ősz beköszöntővel a színes levelekbe burkolózó természet dobogtatja meg a szíveket, míg télen a hótakaró alatt pihenő fák és bokrok keltenek elképesztő atmoszférát a birtokon. Legyen bármilyen is az időjárás és írjunk akármilyen hónapot, egy örökzöld sövény mindig körbeöleli mindezt, élettel telivé és igazán esztétikussá téve ezzel a kertet.

2018. 09. 04. 09:35:00
5 ok, amiért érdemes szedret ültetni! Mikor azt mondom szeder, Önnek is a jellegzetes, édesen fanyar íz jut eszébe, ami semmihez sem hasonlítható? Ha már a cím elolvasásánál megkívánta a szeder ízét és most azon gondolkozik, hogy most azonnal felkeresi a legközelebbi boltot, hátha lehet kapni néhány szem finomságot, akkor várjon még egy percet, ugyanis van egy sokkal jobb ajánlatom az Ön számára.
2018. 09. 02. 14:54:47
Ismerje meg a különböző őszibarack fajtákat!

Nem véletlenül nevezik sokan ezt az őszibarackot a gyümölcsök királynőjének. Ez az ínycsiklandó finomság ugyanis frissen fogyasztva a legízletesebb és tápanyagtartalma is ekkor a legmagasabb, de ki ne imádná a nagymama baracklekvárját, a saját készítésű befőttet, a rostos ivóleveket vagy a különböző barackos leveseket és süteményeket is? Emellett pedig fagyasztással vagy aszalással hosszú ideig tárolható, így akár a tél közepén is élvezheti az ízét.

2018. 09. 02. 10:48:54
Varázsoljon mesebeli kertet magnóliával!

Mikor tavasszal ébred a természet, nincs is jobb érzés annál, mint mikor megjelennek az első zöld levelek és színes virágok a kertben. A hótakaró alatt eddig pihenő növények most újra előbújnak és megmutatják a szépségüket. Ha szereti a liliomot, viszont a virágokon kívül szívesen ültetne valamilyen díszfát is a kertjébe, akkor a liliomfa az ideális választás az Ön számára.

2018. 09. 01. 20:01:48
Őszi sövényültetés ABC A sövény kialakítása a leggyakrabban alkalmazott cserjeültetési módszer, melyet a legideálisabb ősszel elvégezni. Olvassa el cikkemet, és ismerje meg a sövénytelepítés minden lépését a kezdetektől a befejezésig!
2018. 09. 01. 09:24:00
Amiért nem hiányozhat a kajszibarack a kertekből!

Ismeri azt az érzést, amikor leszakít egy kajszibarackot a fáról, egy mozdulattal ketté választja és azonnal ráharap a lédús, édes, ugyanakkor kissé fanyar gyümölcsre? Ha már csak a gondolattól is összefutott a nyál a szájában, akkor mit szólna ahhoz, ha nem a közeli zöldség – gyümölcs üzletben kellene megvennie a kajszibarackokat, hanem a saját kertjéből, szüretelhetné a finomságokat?

2018. 08. 31. 08:32:00
Vásárolja meg kertje új lakóit online kertészetben! Ha szeretné újjá varázsolni a kertjét vagy úgy véli, jó lenne néhány új virágot, cserjét vagy fát ültetni még a tél beköszönte előtt, akkor nyilván vannak elképzelései, hogy nagyjából mit is szeretne. Egy kertészetbe látogatva a különböző növények között sétálva azonban gyakran elbizonytalanodik az ember. Mégis melyiket válasszam?