Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Megyeri Szabolcs kertész blogja

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2019. 04. 21. 08:12:44
Közeleg a nyár, ezek a kertészeti teendők várnak Önre!

Azon kapjuk magunkat, hogy minden nappal közelebb kerülünk a nyárhoz. Számos olyan teendő lett, amelyeket még most kell elvégeznie ahhoz, hogy a legmelegebb évszak beköszöntével gyönyörű legyen a virágoskert, gazdagon teremjen a veteményes és roskadozzanak a fák a gyümölcsöktől. Ha még nem fogott hozzá, itt az ideje a nyári sikerek előkészítésének birtokán! Kattintson cikkemre, hogy megismerje, mik is ezek.

2019. 04. 17. 00:00:00
2019. 04. 15. 10:15:33
Ezeket a növényeket érdemes ültetni egy kerti medence közelébe!

A tél valahogy mindig hosszabbnak tűnik, mint a tavasz és a nyár. Nem véletlen, hiszen a hideg évszak végére már mindenki vágyik arra, hogy egy kicsit kiszabadulhasson a szabadba, minőségi időt tölthessen el az udvaron anélkül, hogy nagy kabátot kellene felvennie. Ehhez pedig keresve sem találhat jobb helyet egy medence partjánál. Képzelje csak el, ahogy a langyos szél lágyan simogatja a bőrét, miközben Ön a gyönyörűen zöldellő, virágzó kertje közepén élvezheti a kellemesen hűs vizet. Ha most arra gondol, hogy ez képtelenség, ugyanis úgysem élne meg semmilyen növény hosszútávon egy nedves, párás helyen egy hazai kertben, akkor most van egy jó hírem. Minden lehetősége megvan arra, hogy gyönyörű, zöld növények között, a saját medencéje partján töltse el a szabadidejét nyáron.

2019. 04. 12. 13:07:00 Megyeri Szabolcs
Japán futólonc a kertben

A japán futólonc egy nagyon díszes és kifejezetten sokoldalú dísznövény, melyet sokféleképpen használhat fel kertjében! Olvassa el cikkemet és ismerje meg a japán futóloncot, valamint az alkalmazásában rejlő lehetőségeket!

2019. 04. 11. 07:33:00
Futólonc ültetése és gondozása

A futóloncok nagyon izgalmas növények, ugyanis egyesítik a futónövények és a virágos dísznövények előnyeit! Akár talajtakaróként, akár futónövényként, de még sövényként is bevethetők, virágai pedig versenyre kelnek a legszebb díszágyási virágokkal is! ismerje meg ezt a növénycsaládot, tudjon meg minél többet a különböző lonc fajtákról!

2019. 04. 09. 08:32:05
Dobja fel a kerti tó környékét különleges vízi növényekkel!

Az elmúlt években egyre több kertbarát valósítja meg régi álmát és hoz létre a birtokán kisebb-nagyobb kerti tavat. Ebben a bejegyzésben kifejezetten azokat a különlegességeket gyűjtöttem össze, amelyeket bátran elültethet a tó környékén. Ismerje meg ezeket a fajtákat.

2019. 04. 04. 13:14:26
A szivattyúk tavaszi indítása

Itt a tavasz, ébredezik a természet, ám egyúttal sajnos szárazság is van, ez pedig megnehezíti növényeink számára, hogy mielőbb teljes pompájukban viríthassanak, sőt, némelyik a puszta túlélésért küzd. Hatalmas segítséget jelent számukra, ha segítjük őket öntözéssel. A legtöbb kertben erre kínál jó megoldást, ha szivattyút is bevetünk ennek érdekében. Ebben a cikkben összefoglaljuk, hogy mire érdemes figyelni szivattyú használat során.

2019. 04. 03. 11:16:00
Vannak helyzetek, amikor szükség van a benzines fűkaszára!

Itt a tavasz, amelynek az a legbiztosabb jele, hogy egyre többször hallani a fűnyírók hangját, amikor kitárjuk az ablakokat. Bár a fűnyírás nem tűnik nagy kihívásnak egy kertbarát számára, ám a keskeny sávok, valamint a kerítés és ágyásszegélyek melletti részek igen nagy fejtörést okozhatnak, ha csak nincs kéznél egy benzinmotoros fűkasza. Nem beszélve arról, hogy sokszor az egybefüggő, nagy területeken is kényelmesebb, ha nem „kerekeken kell közlekedni”. Egy ilyen szerkezet segítségével lerövidítheti a gyep rendbetételével töltött időt, valamint esztétikusabbá is teheti a birtokát. Megmutatom, milyen helyzetekben érdemes segítségül hívni a benzines fűkaszát és mire szükséges odafigyelni a vásárlás során!

2019. 04. 02. 09:12:48
A 10 legszebb tavaszi évelő virág, amely nem hiányozhat a kertjéből!

A tavasz számos szempontból különleges, főként akkor, ha családi házban él. Napról-napra nyomon követheti, hogyan ébred fel a kert a téli álomból. Az Ön kertjéből sem hiányozhatnak a legszebb évelő virágok, amelyek minden évben megörvendeztetik a Kertbarátot. Kiválasztottam 10 olyan különlegességet, amelyben biztosan Ön is örömét leli majd! Lássuk, melyek ezek.

2019. 03. 29. 21:23:00
Mindent az azáleákról!

A hobbikertészek többsége vonzódik a színes, látványos virágokhoz, hiszen az ilyen típusú dísznövények a legmutatósabbak, ezek vonzzák igazán a tekintetet, a virágzáshoz vezető út, vagyis a növényápolás, gondozás folyamata pedig jellemzően élvezetes, a jutalom a végén pedig a csodaszép virág. A virágos dísznövények köre óriási, találni köztük kicsit, nagyot, egyszerűt és összetett igényűt. Az azálea talán a nagyobb kihívást jelentő virágok közé sorolható, hiszen tartása tagadhatatlanul nehezebb, mint egy rózsáé vagy tulipáné, de a szépsége is kivételes.

2019. 03. 22. 20:56:00 Megyeri Szabolcs
A császárfa bemutatása

A császárfa egy igencsak ígéretes és sokoldalú, nem mellesleg pedig kifejezetten vonzó megjelenésű díszfa, melyet érdemes megismerni. Mivel erről a fafajról hatalmas mennyiség - sokszor téves - információ kering, így érdemes alaposabban megvizsgálni, hogy Ön is eldönthesse, ültet-e belőle kertjébe, utcafrontjára!

2019. 03. 19. 08:45:14
Ilyen egy igazán gyermekbarát kert!

Mikor egy gyermek megteszi az első lépéseket, onnantól kezdve nincs akadály az apró felfedező előtt, ami nem csak a lakásban igaz, hanem a kertben is. Megmutatom, mi mindenre érdemes odafigyelnie, hogy a kertje ne csak gyermekbiztos, de igazán esztétikus is legyen. Kattintson cikkemre.

2019. 03. 17. 10:25:00
A mogyoró betegségei és kezelésük

A Kis-Ázsiából származó mogyoró növény méltán kedvelt a változatos felhasználási lehetőségei miatt. Az egészségre gyakorolt pozitív hatása mellett nagyszerű díszítője is lehet kertünknek. A mogyoró növényvédelmének - mint minden növény védelmének- alappillére a megfelelő fajtahasználat és a fajtának megfelelő ültetési hely kiválasztása. Ebben a cikkben megmutatom melyek a leggyakoribb mogyoró kártevők és a védekezési módokról is szót ejtek.

2019. 03. 12. 20:08:46
Minden, amit a datolyaszilváról tudni kell!

A datolyaszilva egy igazán izgalmas és egzotikus gyümölcstermő, melyet akár Ön is nevelhet otthon, a saját kertjében! Ha még nem kóstolta, akkor tegyen egy próbát ezzel a mézédes gyümölccsel, ha pedig megtetszett Önnek, termessze meg magának saját datolyaszilváját. Olvassa el átfogó írásomat erről az érdekes gyümölcsfáról, és bátran kezdjen bele a nevelésébe!

2019. 03. 12. 08:45:19
6+1 tipp, amivel sokat tehet a klímaváltozás ellen a saját kertjében!

Az utóbbi időben szinte minden nap szó esik a klímaváltozásról. Sajnos már a saját bőrünkön is érezhetjük az olykor nem az évszaknak megfelelő időjárást. A jó hír az, hogy sokat tehet a klíma megóvásáért, ha a kerti munkálatok során odafigyel néhány apróságra. Íme 6 plusz 1 tipp, melyekkel nem csak a birtoka lesz gyönyörű, de a klímaváltozás visszaszorításához is hozzájárulhat!

2019. 03. 08. 12:26:11
Hortenzia ábécé

A hortenzia egy átlagon felüli szépségű dísznövény, mely dús virágzatával, megkapó színeivel és változatos formáival hódít! Ismerje meg közelebbről ezt a látványos virágot, és ültessen belőle saját kertjébe is! Ha elolvassa cikkemet, mindent megtudhat, amit egy kezdő hortenziabarátnak tudnia kell!

2019. 03. 05. 08:02:11
Balkonkertészkedési tippek

A tavasz már itt van a küszöbön, odakinn már többet süt a nap. Amennyiben lakásához tartozik egy kis balkon vagy loggia, akkor semmi akadálya annak, hogy Ön is élvezze a tavaszi kerti munkálatok szépségeit. Természetesen nem mindegy, miként fog hozzá ehhez a tevékenységhez, ezért most íme néhány tipp, hogy gazdagon teremjen a balkon-veteményese és szépen virágozzon az erkélykertje!

2019. 03. 04. 12:45:00 Megyeri Szabolcs
Tavaszi balkonveteményes

Mi a helyzet a városi emberekkel, a társasházi, bérházi lakókkal, akiknek sajnos nem jut még egy talpalatnyi saját föld sem a betonrengetegben?

2019. 03. 04. 11:37:36

Lehetséges, hogy Ön is gondolt már arra, hogy vásároljon egy 18V-os vagy 2x18V-os fűkaszát, fűnyírót vagy más akkus kerti gépet? Csak még nem bízott abban, hogy az akkumulátoros technológia elég fejlett ahhoz, hogy a teljesítménye elegendő lenne az Ön kertjéhez és annak méretéhez. Ennek a témának járunk most utána a Szerszámoázis segítségével.

2019. 02. 28. 11:32:00
Hogyan válasszon létrát?

Biztonság, méret és funkció, fokról fokra! A megfelelő létra kiválasztásának kérdése egészen addig háttérbe szorul, amíg eléri a lekvárt a polcon, vagy amíg ki nem billen Ön alól a szék, mikor magasba nyújtózik. A kerti munkákról nem is szólva… PrimaNet online szakáruház vendégcikke

2019. 02. 28. 11:19:00 Megyeri Szabolcs
Sokszínű szeder

Az ősz a szép színek, a levélhullás és a ködös, borongós hangulat fővédnöke, bár sokan nem szereti ezt a hűvösödő, zimankós időszakot. Nekik, és igazából mindenki másnak is tartogat azonban olyan dolgokat az ősz, melyek szerethetőbbé teszik ezt a nem túl népszerű évszakot. 

2019. 02. 26. 20:07:00
Minden, amit a mogyoróról tudni lehet!

A mogyorót mindenki szereti, azt azonban nem mindenki tudja, hogy ezt a gyümölcstermőt a hazai kertekben is lehet nevelni! Ismerje meg Ön is ezt az izgalmas csonthéjast és telepítsen pár tövet a kertjébe, akár az ízletes termése, akár egyszerűen a kellemes megjelenése okán! Olvassa el cikkemet, és kerüljön képbe a mogyoróval.

2019. 02. 25. 15:58:56
Milyen vetőmagot vegyünk?

Kisütött a nap, beindult bennünk a tenni vágyás, szólít a kert… Még van időnk megtervezni, átgondolni mit is szeretnénk az idei évben veteményezni, és van időnk körbenézni vetőmag fronton mi a kínálat. Pár gondolat, amivel talán segíthetek a választásban

2019. 02. 22. 14:15:49
Milyen hatással van a klímaváltozás a kertjére?

Olvad az Antarktisz, a történetelemben először havazik Hawaii szigetén, sőt, nemrég Chicagóban -46 Celsius fokot mértek. Joggal gondolhatnánk azt, mindez tőlünk elég távol történik ahhoz, hogy érintsen minket. Pedig a kertjében levő növényekre is hatással van! Ebben a cikkben megmutatom Önnek, hogyan maradhat gyönyörű a kertje a szélsőséges időjárási viszonyok ellenére is.

2019. 02. 17. 17:59:00
A diófa kártevői elleni védekezés

Előző cikkemben összegyűjtöttem Önnek a legfontosabb hazai dió kártevőket, ebben a bejegyzésben pedig megmutatom, hogy tud védekezni ellenük.
Tartson velem...