Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2020. 11. 24. 19:29:00
Így díszítették a karácsonyfákat évszázadokkal ezelőtt

December 24-én az este minden házban egy kicsit különlegesebb, mint a megszokott hétköznapok. Már gyermekkorunk óta tudjuk, hogy ezen az estén és a következő néhány napban valami egészen elképesztő történik az otthonunkban. A családtagok együtt vannak, közösen díszítik a fenyőfát és készítik ez ünnepi ebédet. A nem mindennapi érzés fénye később sem kopik meg, különösen, ha már saját gyermekeivel, majd pedig az unokáival ünnepel valaki a fa alatt. Keveseknek jut viszont eszébe a díszek kicsomagolása közben, hogy vajon miért pont ilyen dekorációt használunk a fenyőfa díszítésére?

2020. 11. 24. 19:12:00 Megyeri Szabolcs
A karácsonyfa eredete

A karácsonyi fenyővel kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel - például, hogy hol, mennyiért, milyet vegyünk - de azt vajon hányan tudják, hogy honnan ered a fenyőállítás szokása? Olvassa el érdekes, informatív cikkemet, és ismerje meg a karácsonyi fenyő teljes történetét!

 

2020. 11. 24. 19:03:00
A tökéletes karácsonyfa

Szinte mindenki a tökéletest keresi az élet minden területén, így a karácsonyfától is azt várjuk el, hogy tökéletes legyen. De létezik egyáltalán tökéletes fa, vagy ez csak illúzió? Olvassa el ünnepi fejtegetésemet!

2020. 11. 24. 18:52:00 Megyeri Szabolcs
Karácsonyfa túladagolás

Decemberben a csapból is a karácsony folyik, de ez nem feltétlen baj! Ha karácsonyfáról van szó, számtalan érdekes alternatív ötlet is felmerülhet! Olvassa el cikkemet, és ismerje meg azokat a vicces, érdekes, de nagyon is használható ötleteket, melyekkel a valódi karácsonyfát pótolni lehet!
 

2020. 11. 23. 19:56:00
Vágott karácsonyfa házhozszállítás A karácsonyfa vásárlás az egyik legfontosabb ünnepi teendő, hiszen nincsen karácsony fenyő nélkül. Próbálja ki az online fenyőfa vásárlást kertészetemben, meglátja, ez a legkényelmesebb megoldás! Olvassa el tájékoztató cikkemet, amiből minden részlet kiderül!
2020. 11. 23. 19:46:00
Konténeres fenyő információk

A konténeres ünnepi fenyő, vagyis az élő karácsonyfa évről-évre egyre divatosabb. Ha Ön is elgondolkodott rajta, hogy idén ilyen fát választ, épp jó helyen jár, mert ebben a cikkemben bemutatom ezen növények minden előnyét és hátrányát! Olvassa el írásomat, és döntsön megalapozottan!

2020. 11. 21. 17:03:00 Megyeri Szabolcs
Háztáji bevezető - a paradicsom

A háztáji gazdálkodás egyre divatosabb, az egyik legkönnyebben nevelhető zöldségféle pedig a paradicsom. Ismerkedjen meg Ön is a paradicsomnevelés egyszerű módjával!

2020. 11. 21. 16:23:00
Ezért ideális választás a Leyland ciprus!

A különleges Leyland ciprus nem csak sövényként tökéletes, de számos más módon is feldobhatja vele a kertjét. Megmutatom Önnek, milyen sokféleképpen használható fel ez a növény. Kattintson a cikkre.

2020. 11. 21. 14:08:00
Leyland ciprus 'Oger' növekedése

Miből lesz a cserebogár, jobban mondva jelen esetben a sövény? Most Ön is megláthatja, hogy a megrendeléskor alig térdig érő Leylandi ciprus milyen terebélyessé növekszik bő egy év alatt!

2020. 11. 20. 17:29:00 Megyeri Szabolcs
Koktélparadicsom a balkonon!

Sokan keresnek olyan növényt a balkonra, melynek díszítőértéke is magas, és gyakorlati haszna is akad.

2020. 11. 20. 16:17:00
Töltse meg élettel kertjét örökzöld sövény segítségével!

Nincs is szebb annál, mint mikor a tavasszal virágba boruló kertet, a nyáron zöldellő növényeket, az ősszel termőre forduló fákat, télen pedig a hó alatt pihenő birtokot öleli körül egy gyönyörű, zöld sövény az év minden egyes napján. Ha Ön is úgy érzi, hogy egy kerítés típus sem fogható az örökzöld cserjék látványához, esetleg belső térhatárolót álmodott meg a birtokára, akkor most a legjobb helyen jár. Bemutatom Önnek a legjobb sövénynek való örökzöld növényeket!

2020. 11. 19. 16:23:00 Megyeri Szabolcs
Leyland ciprus, a csodás örökzöld kerítés A Leyland ciprus elegáns, dekoratív megjelenésének, gyors növekedési ütemének köszönhetően az egyik legnépszerűbb sövénynek való növény Magyarországon. Kattintson a cikkre, és ismerje meg közelebbről ezt a sövénynövényt.
2020. 11. 18. 16:24:00
A Leyland ciprus károsítói

Az Angliában keresztezéssel létrehozott Leyland ciprus, a hazai kertszeretők igen nagyra tartott örökzöld sövénynövénye. Gyors növekedése és kompakt koronaformája miatt hamar elterjedt Magyarországon. Ebben a bejegyzésben megismerheti a leggyakoribb kártevőit és az ellenük való védekezési lehetőségeket is.

2020. 11. 18. 15:25:00 Megyeri Szabolcs
Minden, amit a tiszafáról tudni kell

Ha létezik olyan növény, amely bármilyen kertbe tökéletesen illeszkedik és számos különböző funkciót képes betölteni, akkor az a tiszafa. Ha szeretne egy-két takaros díszfát az utcafrontra, egy árnyékot adó, nagy méretű fát a hátsó kertbe, vagy úgy véli, jó lenne egy sövény is valahova, akkor mindehhez elég csupán tiszafát beszereznie. Kattintson a cikkre és ismerje meg a tiszafák világát.

2020. 11. 18. 11:53:00 Megyeri Szabolcs
Gyönyörű fa és tökéletes sövény: a gyertyán!

Amennyiben Ön átláthatatlan és áthatolhatatlan sövényt szeretne, válassza bátran a számos előnnyel rendelkező gyertyánt, melyet webáruházamból is megrendelhet! 

2020. 11. 18. 10:14:04
Mivel játszanak ősszel a gyerekek a kertben?

Amikor a nyári kerti móka, a pancsolás és a mezítláb rohangálás után lassan beköszönt az ősz, a gyerekek energiáit általában nem egyszerű lekötni. Nekik hiányzik a jó idő, a friss levegő, rendszerint nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaik közé az öltözködés, ráadásul korán is sötétedik már ebben az időszakban, ami még rátesz egy lapáttal a hangulatra. Nem kell azonban az őszi hónapokat a négy fal között tölteniük, sőt! Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem néhány tippet azzal kapcsolatban, mivel játsszon a gyerek a kertben ilyenkor. Hiszen rengeteg izgalmat tartogat az udvar számukra ilyenkor is. Sapka, sál, kesztyű és indulhat a móka!

2020. 11. 18. 00:00:00 Megyeri Szabolcs
Tűztövis sövény ültetése A tűztövis egy sokoldalú, dekoratív, és igencsak hasznos cserjeféle, mely bármely kertben kiváló szolgálatot tehet. A tűztövis ültetése viszonylag egyszerű művelet, ám érdemes a telepítés szabályait betartani, hogy az eredmény tartós és dekoratív cserjesor lehessen a kertben! Olvassa el cikkemet, és ismerje meg a telepítési tudnivalókat!
2020. 11. 17. 10:34:00 Megyeri Szabolcs
Illatos balkonnövények

Balkonnövények ültetésénél megfontolandó szempont, hogy új kedvenceink ne csak szépek, de egyben illatosak is legyenek! A kellemes illatok újfajta hangulatokat hoznak, és megváltoztatják a hely teljes atmoszféráját! Olvassa el cikkemet, és ismerjen meg minél több illatos balkonnövényt!

2020. 11. 16. 13:43:00
Leyland ciprus – Fajtaválasztástól a telepítésig A legtöbb családi házban élő számára már önmagában az is nagy dilemma, hogy a hagyományos fa vagy vaskerítés mellett döntsön, ha a birtok szegélyezéséről van szó, vagy merjen belevágni valamilyen sövény telepítésébe. Azt javaslom, hogy ha egy kicsit is tetszik Önnek a gondolat, hogy egy természetes, „zöld fal” vegye körül a birtokát, akkor nem kérdés, hogy érdemes cserjéket ültetnie kerítés gyanánt.
2020. 11. 16. 11:55:00 Megyeri Szabolcs
Kezdődjék a vetés!

Ahogy megérezzük a tél végét, s megjönnek a legelső tavaszi szellők, már több zöldségféle vetésének, palántanevelésének érkezik el az ideje. A hosszú, téli hónapok után jólesik újra virágföldhöz nyúlni, jó újra életet adni megannyi kis növénynek.

Sok Kertbarát – köztük én is- szeretjük a tavaszi magvetés és növénynevelés időszakát. A zöldségnövények erre a célra megfelelőek, ők igazi tásaink lehetnek a tavaszi időszak újraélésében. Nézzük meg együtt, hogyan neveljünk otthon vetőmagról zöldségnövényeket.

2020. 11. 15. 15:27:00
Természetközeli kert építése

A természetközeli vagy más nevén naturalisztikus kertkialakítás egyre divatosabb, hiszen ez a kertstílus egyszerre roppant látványos és emellett kifejezetten harmonikus, könnyen befogadható, otthonos érzetet keltő. Ismerje meg Ön is közelebbről a természetközeli kertek stílusjegyeit, hogy akár a saját birtokán is követhesse ezt a kialakításmódot!

2020. 11. 15. 15:01:00 Megyeri Szabolcs
Fű helyett jobb megoldás a talajtakarás

Ismerkedjen meg a talajtakaró cserjékkel, melyek kiválóan alkalmasak parlagi kertészek, előkertek, vagy éppen utcafronti földsávok esztétikus, zöld elfedésére. Ezek a sokoldalú, alacsony növésű cserjék az Ön kertjében, hétvégi telkén, vagy nyaralójának udvarán is remek szolgálatot tehetnek!

2020. 11. 15. 14:23:00 Megyeri Szabolcs
Kedvencünk, a hamisciprus A kék hamisciprus a ciprusfélék közül az egyik legszebb változat, ennek az örökzöld cserjének ugyanis egyedi kékes-ezüstös árnyalatban pompáznak hajtásai.
2020. 11. 06. 15:51:25
Az egyre szerethetőbb borostyán – avagy ismerjük meg a borostyánfalat

Az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak meg a zöldfalak. Korábban még csak Európa nagyvárosaiban láttuk őket, de mára már Budapesten és vidéki várásokban is szép számmal akadnak. Nem véletlenül lettek ilyen közkedveltek, hiszen rendkívül sokat segítenek a városok, kertek, irodaházak zöldítésében. A segítségükkel a kihasználhatatlan falfelületek beboríthatók növényekkel, így a kertek egy szó szerint új dimenzióját hozhatjuk létre. Sőt, továbbmegyek… Olyan növények is alkalmassá és könnyen kezelhetővé válnak zöldfalelemként való kezelésükben, amelyek egyébként nem túl közkedveltek és sokan félnek együtt élni vele.

2020. 11. 06. 15:36:37
A bodorrózsa felveszi a kesztyűt a koronavírus ellen?

Bár tavasszal még azért hitegettük magunkat azzal, hogy a COVID-19 járványon egy pár hét alatt túl lesz a világ, s újra minden a megszokott, régi mederben folytatódhat tovább, azóta eltelt több hónap, s a helyzet nem hogy javult, hanem sajnos súlyosbodott. Ebbe a nehéz helyzetbe lépett be bájos kis lényével, szerény kinézetével a mediterrán bodorrózsa (Cistus creticus).