Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Megyeri Szabolcs kertész blogja

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: Zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést számodra közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2018. 08. 19. 12:16:31
Megmutatom, mi mindent ültethet a kertjébe ősszel!

Ha az elmúlt télen eltervezte, hogy mi mindent ültet majd a kertjébe és hogyan alakítja át, viszont sem tavasszal sem a nyár folyamán nem sikerült erre sort kerítenie, akkor van egy jó hírem az Ön számára. Ugyanis még nem késett le semmiről!

2018. 08. 17. 11:44:46
Rózsatő rendelés egyszerűen!

Sokan úgy nevezik, a kertek királynője. A rózsa számos költőt, írót és dalszövegírót ihletett meg az elmúlt évszázadok alatt. Ezek a virágok a legkedveltebb dísznövények közé tartoznak. Népszerűségüket a legendás szépségük mellett az is adja, hogy roppant fajtagazdag növényről van szó, vagyis a rózsa kedvelő kertbarátok szó szerint több ezer féle rózsa közül válogathatnak!

2018. 08. 15. 11:33:40
A bugás hortenzia minden évszakban gyönyörű

Ha néhány igazán klasszikus virágot kellene felsorolnom, a listában biztosan helyet kapna a hortenzia. Nem véletlen nagyon népszerű minden fajtája, ugyanis díszítő értékük olyan magas mint a rózsáké, dús virágzatuk segítségével igazi kis ékszerdobozai lesznek a kertnek. Egyik fajtája a bugás hortenzia, ami tulajdonképpen egy lombhullató cserje és amely minden évszakban hozzátesz egy kicsit a kert esztétikájához. Mutatom, mit érdemes tudni erről a mesebeli hangulatot idéző növényről!

2018. 08. 16. 12:21:02
Megálmodta álmai kertjét? Kitalálta, melyik részre milyen dísznövényt szeretne ültetni? Ha gondolatban már megtalálta az Ön számára ideális dísznövényeket, viszont a közeli kertészetben nem voltak pont olyan fajták, melyeket elképzelt, ráadásul a hazaszállítás is okoz némi fejtörést, akkor érdemes webáruházból rendelnie.
2018. 08. 14. 11:35:17
Ha egészséges és különleges gyümölcsöt termesztene a kertjében: rendeljen ribizlit!

Nincs még egy olyan fanyar, ugyanakkor ínycsiklandó ízű és széles fajtaválasztékkal rendelkező gyümölcs, mint a ribizli. Ha valaki egyszer rákap az ízére, többé nem tud róla lemondani, így ha nem szeretne vadászni egy – egy doboz finom bogyós gyümölcsre a hipermarketekben, akkor érdemes ribizlibokrot ültetni a kertjébe.

2018. 08. 11. 11:09:50
Egy igazi városi fa: a szivarfa Nem véletlen az elnevezés, ugyanis a szivarfa remekül tolerálja a rossz levegőt, nagyon ellenálló a különböző növénybetegségekkel szemben, gondozási igénye pedig igen alacsony. Ha egyszer elültetik akár egy nagyobb forgalmú utca közelébe, remekül érzi majd magát és hamarosan látványos és dekoratív dísze lesz a környéknek.
2018. 08. 03. 16:35:01
Eperfa rendelés egyszerűen!

Alapvetően kétféle ember létezik. Az egyik, aki imádja az eperfát a megjelenésével, a jellegzetes leveleivel és a termésével együtt, a másik pedig, aki ki nem állhatja, mikor kerülgetni kell a hulló gyümölcsöket. A rajongók tábora azonban még mindig igen magas, ugyanis egy igazán alacsony igényű és magas tűrőképességű fáról van szó, amely különleges hangulatot teremt a kertekben.

2018. 08. 13. 09:37:00
5 érv, ami miatt érdemes online fenyőfát rendelni! A fenyőfa vásárlás dilemmája minden évben előkerül egyszer. Rendszerint először november környékén sejlik fel az emberben, hogy nem ártana gondolni a Karácsonyra. Az egyik legfőbb kérdés ilyenkor, hogy vágott vagy gyökeres fenyőfát vásároljunk-e és mi legyen a fa sorsa az ünnepeket követően. A legkényelmesebb az, ha online rendeli meg a fát és az konténeres kiszerelésben vagy vágottan érkezik meg az otthonába. Most megmutatom, miért jó döntés, ha nem egyedül válogat egy karácsonyfa vásárban.
2018. 08. 01. 09:27:00
Legyen Ön is balkonkertész!

Attól, hogy egy lakásban él, nem kell lemondania a kertészkedésről. Legyen szó erkélyről, teraszról vagy egy loggia-ról, ott helye van cserjéknek, virágoknak, fűszernövényeknek, de akár még gyümölcstermőknek is. Ha úgy érzi, szeretne egy kis zöld környezetet kialakítani az otthonában, jó lenne élvezni a munkája gyümölcsét vagy szeretné felvirágoztatni egy kicsit a balkont, akkor most a legjobb helyen jár. Indulhat a balkonkertészkedés!

2018. 07. 30. 19:12:19
A nyár íze: a földieper

Tegyük fel, hogy megkívánta az epret, ezért betér az útba eső szupermarketbe és vásárol a finom gyümölcsből. A pénztárnál állva már alig várja, hogy végre megkóstolhassa, azonban az íze valamiért nem az igazi. Valahogy mintha másra emlékezett volna, mint amit most érez. Ismerős a helyzet? Akkor épp itt az ideje, hogy elültessen néhány eper palántát a saját kertjében és a szó szoros értelmében élvezhesse munkája gyümölcsét.

2018. 07. 27. 18:38:01
Mennyit növel az ingatlan értékén egy rendezett kert?

Őszintén, mi az első, amit megnéz, amikor az eladó házak között válogat? Nyilván mindenkit érdekel a falban futó kábelek állapota, a fürdőszoba minősége, de ugyanígy számít az elrendezés, az ablakok elhelyezkedése és a belmagasság is. Viszont ha jobban belegondol, mi az, amiről az első benyomás kialakul? Sokan nem gondolják, de a kert is igen meghatározó a családi házak esetében. Sőt, egy rendben tartott udvarral még az ingatlan értékét is növelheti.

2018. 07. 26. 00:00:00
Ismerje meg a legnépszerűbb cseresznye fajtákat!

Sokan nem tudják, de a cseresznyének is számtalan különböző fajtája van. Most bemutatom Önnek a legnépszerűbbeket!

2018. 07. 25. 00:00:00
Feltűnésmentesen ékesíti a kertet a babérmeggy Ha valaki babérmeggyet ültet a kertjébe, egyrészt egy csodásan keretezett, ízlésesen körbekerített telket álmodhat meg magának, ráadásul a kíváncsi szemek elől is elrejtheti az udvart. Bemutatom Önnek a babérmeggyet!
2018. 07. 24. 00:00:00
A harmonikus kert alapja az ecetfa

Az egyik fő erénye, hogy olyan harmonikusan simul a kert kialakított világába, mint egy festmény háttere. Sem méretével, sem színeivel nem tűnik ki, így nincs olyan kert, amelyben nem mutat jól.

2018. 07. 23. 10:19:56
Ezért érdemes nyárfa csemetét ültetnie!

A nyárfa egy igazán termetes alkatú, domináns látványt nyújtó fa, amely a nagyobb kertek tökéletes dísze lehet. Amellett, hogy elkápráztat a szépségével, árnyékot is ad, ráadásul egyedi, semmihez sem fogható atmoszférát teremt az udvaron. Ha már régóta gondolkozik azon, milyen fát kellene választania a kertjébe, akkor érdemes megismerkednie a nyárfával.

2018. 07. 22. 00:00:00
A kertkapuig visszük a legszebb rózsákat webáruházunkból!

Sokakat már csak a kertészetben történő vásárlás gondolatától is kirázza a hideg, hiszen a kocsiba való bepakolás és a szállítás nem egyszerű feladat. Az autó koszos lesz, a növények sérülhetnek, ilyenkor pedig könnyen elveszik a kertrendezés különleges varázsa. Milyen megoldást tudunk Önnek nyújtani?

2018. 07. 21. 00:00:00
Egy több ezer éves múltú növény: a tiszafa!

A tiszafa jelen volt már a keltáknál, de a keresztényeknél is fontos jelképpé vált: az élet körfogásának szimbólumaként tartották számon. Különlegességét tovább fokozza az a tény, hogy milyen sokoldalúan használható fel a kertben. Ismerje meg ezt az örökzöldet.

2018. 07. 20. 00:00:00
5 tény, ami miatt érdemes kertészeti webáruházból vásárolnia!

Hamar elveheti az ember kedvét, mikor egy kertészetben nézelődve nem talál meg mindent, amit keresett, ráadásul a hazaszállítással is bajlódnia kell. Mikor sehogy sem fér be a kiválasztott facsemete a kocsiba, az rendszerint rányomja az egész tevékenységre a bélyegét.

2018. 07. 19. 10:53:22
Ezért ideális választás a Leyland ciprus!

A különleges Leyland ciprus nem csak sövényként tökéletes, de számos más módon is feldobhatja vele a kertjét. Megmutatom Önnek, milyen sokféleképpen használható fel ez a növény. Kattintson a cikkre.

2018. 07. 18. 00:00:00
Méretes szépségek: ismerje meg a termetes rózsákat!

Ha imádja a rózsákat és sokszor gondolt már arra, bárcsak nagyobb lehetne egy-egy rózsabokor, akkor most a legjobb helyen jár. Tudjon meg többet a termetes rózsákról a cikket elolvasva.

2018. 07. 17. 21:29:18
Négy különleges díszfa, melynek az Ön kertjében is helye van!

Sokan vágynak különleges szépségű díszfákra, amelyek gyümölcsöt ugyan nem teremnek, de árnyékot adnak és elképesztő hangulatot kölcsönöznek a környezetnek. Ismerje meg őket a cikkre kattintva.

2018. 07. 16. 18:47:09
Nemes virágágyi teahibrid rózsa

A köznyelvben ritkán használjuk bizonyos fajta rózsákra azt a kifejezést, hogy nemes virágágyi teahibrid. Ezeket a nemes rózsákat egyszerű felismerni, hiszen nevükhöz hűen terebélyes, daliás, különleges virágokról van szó, melyek elképesztő hangulatot varázsolnak bármelyik kertbe. Akárhányszor elsétál majd közöttük, úgy érezheti majd, mintha egy kastély kertjében andalogna.

2018. 07. 11. 00:00:00
Zamatos barackok egyenesen a kertből!

Ha szeretné, az Ön kertjében is teremhetnek különböző fajta barackok. Megmutatom, mit kell ehhez tennie!

2018. 07. 10. 21:13:18
Akár száz évig is a kert éke marad: a fűzfa!

Egy alacsony gondozási igényű, gyönyörű, dekoratív és egyedi formájú fáról van szó, amelyet ha egyszer elültet a kertjébe, akár száz év múlva is ugyanott állhat majd teljes pompájában.

2018. 07. 09. 22:00:01

Az eperfa egy roppant hálás természetű dekoratív díszfa, mely ráadásul ízletes terméssel is megörvendezteti gazdáját! Ismerje meg a két legnépszerűbb eperfa fajtát és ültessen belőlük Ön is kertjébe, utcafrontjára!