Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Megyeri Szabolcs kertész blogja

kertész blog küldetése, hogy világosan lássuk: zölden élni nem bonyolult dolog, lehet egyszerűen is. Szeretném a kertészkedést közel hozni, felhasználóbaráttá alakítani, fogyaszthatóan tálalni. Azért, hogy kertünkben mesék és szerelmek szövődjenek.

2018. 12. 11. 16:29:00
Tévhitek és tények a borostyánról

Ha létezik olyan növény, amely megosztja az embereket, akkor a borostyán biztosan az. Vannak, akik szebbet el sem tudnának képzelni egy borostyánnal befuttatott kerítésnél, míg mások bármit megtennének azért, hogy többé ne jelenjen meg a kertjükben, mert úgy vélik, tönkreteszi a házfalat és oda vonzza a bogarakat is. Engedje meg, hogy bevezessem a borostyán különleges világába a közelebb megismerés érdekében. Kattintson a cikkre.

2018. 12. 10. 20:00:21
Szerb lucfenyő karácsonyra A hagyományos, megszokott, de valljuk be, olykor kicsit unalmas fenyőfajták helyett sokan keresnek valamilyen különleges, érdekes, szokatlan fenyőfélét. Ha Ön is ebben a cipőben jár, akkor bátran ajánlom Önnek kertészetem egyik legizgalmasabb fenyőjét, a szerb lucot, melyet természetesen karácsonyi fenyőként is megvásárolhat! Olvassa el cikkemet, és ismerje meg ezt a nem mindennapi örökzöldet!
2018. 12. 07. 20:47:31
Vágott karácsonyfa tudnivalók

Olvassa el cikkemet, ismerje meg a vágott karácsonyi fenyők tulajdonságait, tudja meg, hogy választhatja ki a legszebb, legfrissebb példányokat, és tájékozódjon arról is, hogy mely fenyőfajtákat érdemes keresni! Ha még a karácsonyfa beszerzése előtt áll, akkor sok hasznos információhoz juthat most, és természetesen az online karácsonyfa rendelés részleteiről is tájékozódhat!

2018. 11. 29. 15:42:08

A karácsonyfa díszítés szokása a XVI. századra vezethető vissza. A kezdetben almával, dióval, gyertyával ékesített fenyőket később felváltották a csillogó díszekkel dekorált fák, manapság pedig a lakberendezés évről-évre megújuló, karácsonyi trendjei is meghatározóak. A feldíszített, természetes fenyők jellegzetes illata, a pazar dekorációk a karácsony tradicionális elemei, amelyek az együttlét örömével, a fa alatt rejlő ajándékcsomagok meglepetésével fokozzák az ünnep különlegességét. Alábbi bejegyzésünkben lakberendezési ajándékötletekkel, az aktuális dekorációs trendek ismertetésével, és nem utolsó sorban a karácsonyfa választáshoz szeretnénk segítséget nyújtani.

2018. 11. 27. 19:47:00 Megyeri Szabolcs
Dézsás karácsonyfák

A dézsás fenyők egyre divatosabbak és keresettebbek a karácsonyi szezonban, azonban ezek a fák egészen más gondozást kívánnak, mint vágott társaik. Amennyiben Ön konténeres, élő karácsonyfát állít, bizonyos szabályokat be kell tartania annak érdekében, hogy a növény túlélje a beltérben való ideiglenes tartást. Olvassa el cikkemet és ismerjen meg minden lényeges tennivalót!

2018. 11. 26. 20:32:00
5 érv, ami miatt érdemes online fenyőfát rendelni!

A fenyőfa vásárlás dilemmája minden évben előkerül egyszer. Rendszerint először november környékén sejlik fel az emberben, hogy nem ártana gondolni a Karácsonyra. Az egyik legfőbb kérdés ilyenkor, hogy vágott vagy gyökeres fenyőfát vásároljunk-e és mi legyen a fa sorsa az ünnepeket követően. A legkényelmesebb az, ha online rendeli meg a fát és az konténeres kiszerelésben vagy vágottan érkezik meg az otthonába. Most megmutatom, miért jó döntés, ha nem egyedül válogat egy karácsonyfa vásárban!

2018. 12. 03. 16:47:00
Termesszen fügét a saját kertjében!

Sokan gondolják úgy, hogy fügefát nevelni Magyarországon lehetetlen, hiszen a téli fagyok azonnal, még fiatal korban elpusztítják ezt a hidegre érzékeny növényt. Számos olyan praktika létezik, melyek segítségével meg tudja óvni a mínuszokban is a kertjében elültetett fügefát. Megmutatom, mi mindent tehet ezért a növényért a többi évszakban.

2018. 12. 07. 11:28:12
Örökzöld és lombhullató egyben: az orbáncfű

Ne aggódjon, nem történt elírás a címben, valóban ez az igazság az orbáncfűvel kapcsolatban. Szóval ha valaki azt mondja Önnek, hogy az orbáncfű örökzöld, igaza van. Ugyanakkor ha valaki ennek az ellenkezőjét állítja, ő sem hazudik. Hogy lehetséges ez és tulajdonképpen mi is az orbáncfű? Kattintson és minden kiderül.

2018. 11. 20. 21:01:00 Megyeri Szabolcs
A nagy karácsonyfa know-how

Hogyan kell kezelni a vágott karácsonyfát, milyen igényei vannak a konténeres ünnepi fenyőnek, miből válogathat, aki érdekes alternatív karácsonyfa pótlékokra vágyik? Ezekre és még sok más hasonló kérdésre kaphat választ, ha elolvassa bejegyzésemet, melyben minden fontos, a karácsonyfákat érintő dologról szó esik!
 

2018. 11. 20. 10:16:00
Gyönyörű fa és tökéletes sövény: a gyertyán!

Önnek mi jut eszébe, amikor azt mondom, hogy gyertyán? Egy dekoratív fa? Egy esztétikus sövény? Bármelyiket is válaszolta, igaza van, ugyanis mindkét megjelenési formája ismert és igen közkedvelt is. Kattintson a cikkre és elmondom, mit érdemes tudni erről a sokoldalú növényről.

2018. 11. 19. 20:02:00 Megyeri Szabolcs
A karácsonyfa eredete

A karácsonyi fenyővel kapcsolatban mindig sok kérdés merül fel - például, hogy hol, mennyiért, milyet vegyünk - de azt vajon hányan tudják, hogy honnan ered a fenyőállítás szokása? Olvassa el érdekes, informatív cikkemet, és ismerje meg a karácsonyi fenyő teljes történetét!

 

2018. 11. 23. 00:00:00
Így gondoskodjon a leanderekről télen! A leander a legkedveltebb dísznövények közé tartozik, azonban mivel mediterrán faj, a magyarországi teleket nem bírja ki a szabad ég alatt, ezért mindenképpen teleltetésre szorul. Ne ijedjen meg, szó sincs bonyolult feladatról, bőven elég, ha betart néhány fontos szabályt. Kattintson sikkemre, hogy megismerje ezeket.
2018. 11. 15. 20:50:00
Konténeres fenyő információk A konténeres ünnepi fenyő, vagyis az élő karácsonyfa évről-évre egyre divatosabb. Ha Ön is elgondolkodott rajta, hogy idén ilyen fát választ, épp jó helyen jár, mert bemutatom ezen növények minden előnyét és hátrányát! Olvassa el cikkemet, és döntsön megalapozottan!
2018. 11. 15. 00:00:00
Így díszítették a karácsonyfákat évszázadokkal ezelőtt

December 24-én az este minden házban egy kicsit különlegesebb, mint a megszokott hétköznapok. Már gyermekkorunk óta tudjuk, hogy ezen az estén és a következő néhány napban valami egészen elképesztő történik az otthonunkban. A családtagok együtt vannak, közösen díszítik a fenyőfát és készítik ez ünnepi ebédet. A nem mindennapi érzés fénye később sem kopik meg, különösen, ha már saját gyermekeivel, majd pedig az unokáival ünnepel valaki a fa alatt. Keveseknek jut viszont eszébe a díszek kicsomagolása közben, hogy vajon miért pont ilyen dekorációt használunk a fenyőfa díszítésére?

2018. 11. 18. 00:00:00
Boróka a kertben – Esztétikus és különleges

Nincs olyan kert, ahol ne lenne helye valamilyen örökzöld növénynek. Ugyanis a hideg időszakban, amikor az addig élettel teli birtok téli álomba merül, a mindig teljes szépségükben pompázó cserjék és fák megmelengetik az ember szívét a legzordabb napokon is. A legtöbb embernek automatikusan a tuják vagy a fenyőfélék ugranak be örökzöldként. Azonban Magyarországon ennél sokkal gazdagabb az örökzöld választék. Az egyik ilyen az ezerarcú boróka, amelynek legalább egy fajtájába biztosan beleszeret majd.

2018. 11. 13. 20:24:00
Hogyan tároljam a kiszállított karácsonyfámat? (GYIK)

A megvásárolt karácsonyfát jellemzően nem közvetlenül a karácsonyi ünnep előtt, hanem sokkal korábban, akár egy-két héttel a Szenteste előtt már beszerezzük. Jogos a kérdés, hogy hogyan kell tárolni a fát, hogy az ünnepig friss és szép maradjon, valamint hogy később is minél tovább tartósan díszítse a lakást. Most minden kérdésre választ kaphat!

 

2018. 11. 13. 11:37:00 Megyeri Szabolcs
Karácsonyfa túladagolás

Decemberben a csapból is a karácsony folyik, de ez nem feltétlen baj. Ha karácsonyfáról van szó, számtalan érdekes alternatív ötlet is felmerülhet! Olvassa el cikkemet, és ismerje meg azokat a vicces, érdekes, de nagyon is használható ötleteket, melyekkel a valódi karácsonyfát pótolni lehet!
 

2018. 11. 11. 14:42:00
Az ezüstfenyő, mint karácsonyfa!

A karácsonyfa az év végi ünnepi időszak egyik főszereplője, hiszen a kellemes atmoszféra, az emelkedett hangulat megteremtésében központi szerepe van! Az egyik legkedveltebb karácsonyfa az ezüstfenyő, mely számos előnnyel rendelkezik, így érdemes megfontolni, hogy ez a fenyőféle díszítse idén az Ön nappaliját is! Olvassa el cikkemet, ismerje meg az ezüstfenyőt közelebbről!

2018. 11. 08. 19:42:00
Ezüstfenyő rendelése az Internetről

Az ezüstfenyő a karácsonyi időszak egyik örök slágere, hiszen a vágott vagy dézsás ezüstfenyő karácsonyfa nem csupán dekoratív, de kedvező árával is hódít! Ismerje meg kertészetem online karácsonyfa rendelési és kiszállítási szolgáltatását, szerezze be fáját egyszerűen, kényelmesen, fáradság nélkül!

2018. 11. 05. 20:11:03
Mindent a lucfenyőről

A lucfenyő az egyik legismertebb fenyőfajta, de vajon tényleg ismerjük valójában? Mire lehet használni a lucot, milyen tulajdonságai vannak a kertbe kiültetve, milyen lehetőségeket rejt, és persze nem mellékesen, miért ideális választás vágott karácsonyi fenyőként? Olvassa el cikkemet, amiből minden kiderül!

2018. 10. 28. 18:03:40
Íme a legszebb ősszel ültethető virágok válogatása!

Sokak számára a tavasz egyet jelent a virágok megjelenésével. Ezzel szemben az őszt a legtöbben a színes falevelekkel, az esős időjárással és a korai sötétedéssel azonosítják. Pedig ebben a hűvös évszakban sem kell lemondani a pompázó virágoskertekről. Sőt, ezekben a hónapokban tehet a legtöbbet azért, hogy tavasszal, amikor elolvad a hó, tökéletes virágoskert bújjon elő a föld alól a kertjében. Ezért összegyűjtöttem Önnek az öt legszebb ősszel ültethető virágfajtát.a

2018. 10. 28. 17:39:45
Láncfűrész használata a kertben

Kerttulajdonosként minden jó minőségű szerszámnak örülök, ami a kerti munkánál segítségemre lehet. Az évszakok váltakozásával a feladatok is cserélődnek. Minél több eszköz fellelhető a fészeremben, annál nagyobb az esélyem arra, hogy könnyebben és gyorsabban végezzem el a rám váró feladatokat. A favágás gyakran embert próbáló feladata egy jó láncfűrésszel még jó szórakozás is lehet egy magamfajta felfedezőnek.

2018. 10. 26. 11:50:18
Mesék ihletője: a futórózsa

Valószínűleg nem sok olyan meseíró vagy rajzfilm rendező él a világon, akit valaha ne ihletett volna meg a futórózsák látványa valamilyen módon. Ezek a virágzuhatagok ugyanis még a leghidegebb lelkeket is felmelegítik és a legkevésbé romantikus embereknek is becsempész a szívébe egy kis szerelmet. A legjobb pedig az, hogy a saját kertjébe is megálmodhatja és létrehozhatja ezt a mesebeli kertet futórózsák segítségével. Megmutatom, hogy teheti ezt meg és elárulom ezzel a virággal kapcsolatos titkokat is.

2018. 10. 19. 21:50:42
Minden, amit a tulipánokról tudni érdemes!

A szinte megszámlálhatatlan fajtával rendelkező tulipánokat szinte a világ minden pontján ismerik. A művészek ihletője, a kertek éke, az óvodások előszeretettel megjelenített virága, melyhez számos történet és legenda kapcsolódik. Ha Ön is szeretné elültetni a kertjében ezt a különleges virágot, készüljön fel, ugyanis több száz különböző típus és szín közül válogathat.

2018. 10. 19. 08:32:00
Az ősz nagy dilemmája: Ásni vagy nem ásni?

Ha kertes házban él, akkor minden bizonnyal az ásó az a szerszám, amit a legtöbb alkalommal fog bizonytalanul a kezében. Elég csupán a kapát használni a növények tövénél vagy már ásni kell? Az északváltások alkalmával fel kell lazítani a talajt? Ültetésnél szükséges az egész ágyást megmunkálni? Ősszel a fagyok előtt nem veszélyes a talajszerkezet fellazítása? Ezeket a kérdéseket most alaposan körbe járom Önnel, hogy többé ne okozzon fejtörést e kerti szerszám használata.