Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Szivarfa ajánlataink

A szivarfa igazi városi fa, hiszen a rossz minőségű levegőt jól tolerálja, a növénybetegségekkel szemben pedig ellenálló, ráadásul gondozási igénye alacsony. Éppen ezért ültetése kifejezetten javasolt nagyobb forgalmú utcákban, városi területeken, forgalmas utak mentén! 
 
Természetesen nem csupán utcai faként tekinthet a szivarfára, hiszen dekoratív díszfa, szép lombkorona formája, szív alakú, kedves levelei, és májustól nyíló látványos, oszlopszerű virágzata okán bármely kert látványos dísze lehet. Közepes méreténél fogva a kisebb kertekben, előkertekben is remekül mutat!
 

szivarfa vásárlás Megyeri kertészet

 

A szivarfa igényei alacsonyak, nevelése gyermekjáték! Ez a díszfa a meleg, napos, huzatmentes  területeket kedveli, talajigénye átlagos, a jó szerkezetű, üde földben érzi magát a legjobban. A szivarfa kevés gondoskodást kíván, így olyan hétvégi telkekre, nyaralók kertjébe is ideális, ahol nem lehetséges a folyamatos növénygondozás! 

Kertészetemben a szivarfa alacsonyabb „Nana” változata is kapható, mely alacsony termetével, nyírás nélkül is szabályos gömb alakú koronájával a legszűkebb utcafronti zöld sávban, vagy az aprócska előkertekben is elfér, miközben az alapfaj kedvező tulajdonságait kivétel nélkül birtokolja!

Rendezés: