Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Akácfa ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon kertészetemből fehér akácfát! Az akácfa csemetéket országosan kiszállítom az Ön otthonába!

Az akácfa név alatt döntően a Robinia pseudoacacia-t, vagyis a fehér akácot értjük, bár ennek a növénynek több természetes hibridje és faja van. Az akác Magyarországon nem őshonos fa, eredeti élőhelye Észak-Amerika, hazánkba a XVIII. században került, elsősorban azért, hogy a homokos területek talaját megkösse, ebben ugyanis remekel ez a fafaj. Ma megközelítőleg 460 ezer hektár akácos van Magyarországon, ezzel miénk a kontinens legnagyobb akác állománya!

akácfa vásárlás Megyeri Szabolcs kertészete

Az akác legfőbb tulajdonsága a szívóssága, szinte bárhol megél, ezért például gyengébb talajjal rendelkező, vagy homokos közegű kertekben is jó választás lehet. Az akác magassága elérheti a 20 métert is, nyúlánk, magasra törő alkatú fa, díszítőértéke jó. Az alapfaj mellett érdekes változatok is hozzáférhetőek, melyek a kedvező tulajdonságokat magukban hordozzák, küllemükben azonban mutatósabbak, mint a sima fehér akác. Kertészetem kínálatából ajánlom Önnek a feltűnő lombszínű sárga akácot, az extravagáns rózsaszín virágú akácot, vagy a kiemelkedő esztétikai értékű gömb akácot!

Tipp: az akác nagyon magas életkort, akár 200 évet is megélhet, így választásával hosszú időre nyerünk egy dekoratív kerti növényt!

Rendezés: