Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü

Kiszállítási idő

Kedves Kertbarát Vásárlóm! 

Ennek a tájékoztatónak az elolvasásához és megértéséhez kevesebb, mint 4 perc szükséges. Kérem, a felesleges kérdések elkerülése érdekében mindenképpen olvassa el, mielőtt felhívná ügyfélszolgálatunkat. Köszönöm.

 

Az alábbi oldalon megkísérlem - amennyire lehetséges - röviden összefoglalni mindazokat a tényezőket, amelyek mentén zajlanak kertészetemből a megrendelt növények házhoz szállítása. Ha csak kevés ideje van kérem, a kiemelt mondatokat olvassa el. 

 Ezt a tájékoztatót, és a benne leírtakat  Ön a rendelése során a Vásárlás menetével együtt el kell fogadja.

Ön a rendelését egész évben leadhatja, az év 365 napján bármikor. Az Ön megrendelésének kiszállítása azonban az alábbi kertész szakmai és logisztikai tényezőktől függ: 

- a beérkező rendeléseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel, és a rendelésében található növények kiszerelésétől és ültethetőségi idejétől függően szállítjuk ki Önnek

- a rendeléseket minden évben február 20-tól december 23-ig folyamatosan szállítjuk ki az ország teljes területén heti 7 napban, az itt ismertetett módon

- mi tehát nem csomagküldő kertészet vagyunk, akik bedobozolják a növényeket és feladják postán

- a kertészetemben kapható növényeimet alapvetően 3 jól elkülöníthető kiszerelésben tudja megvásárolni.

Erről itt tudhat meg többet:

Szabadgyökerű növényekezek a növények nincsenek beültetve, gyökereik teljesen szabadon vannak. Előnyük, hogy szállításuk, pakolásuk könnyebb nagyobb tömegben, ugyanakkor sérülékenyebbek, mint konténeres és földlabdás társaik, de aggódnia nem kell, munkatársaim gondoskodnak a szakszerű kezelésükről. A szabadgyökerű növényeket kiszállítás után vagy azonnal el kell ültetni, vagy 1-2 napig tárolhatóak úgy, ha gyökerüket laza szerkezetű földdel vagy komposzttal alaposan befedi.

Konténeres növények: A konténeres növények jellemzően műanyag edényben, plasztik cserépben helyezkednek el,  földbe ültetett állapotban. Ezek a növények már be vannak gyökeresedve, meg vannak eredve, a kertjébe kiültetve  hamar növekedésnek indulnak, ültetésük szinte teljesen kockázatmentes, ráadásul az ültetési művelet roppant egyszerű. A konténeres kiszerelésű növények nehezek lehetnek, azonban Önnek ez nem okoz problémát, hiszen a kiszállítást kertészetem munkatársai végzik.

Földlabdás növények: ezek a növények is földben vannak, de gyökerüket nem műanyag edény védi, hanem egy gömb alakra formázott úgynevezett jutazsák. A földlabdás növények ültetését elsősorban az őszi időszakra javaslom, az ültetés sikere csaknem garantált, az eredési mutató jellemzően 90%. A földgömböcöt borító jutazsák környezetbarát, szerves anyagból van, így akár azzal együtt is elültethető a növény! A földlabdás növények előnye, hogy ezek a legfrissebben kitermelt növények, így gyakran ezek a legszebbek, legéleterősebbek.

...tehát, ha Ön például nyáron rendel földlabdás vagy szabadgyökerű kiszerelésű növényt, azt a fentieknek megfelelően csak október 20. után kezdjük kitermelni és megkezdeni kiszállítását

- valószínűleg már Ön is rendelt sok mindent az Interneten: cipőt, táskát, elektronikai eszközt, szépségápolási termékeket stb. Mi a közös mindezekben? 

1. egyrészt, hogy ezek élettelen tárgyak, amelyeket raktárakban tárolnak és a rendelés befutását követően beteszik őket egy dobozba és feladják postán
2. másrészt az, hogy bár a legtöbb szektorban vannak szezonok, amikor akár a duplájára is nőhet a forgalom (például karácsonykor), azonban kertészetemben a tavaszi és az őszi hónapokban a megrendelések száma - logikusan - akár tízszerese is lehet a vegetáción kívüli időszaknak. 

Sokan kérdezik: miért nem veszünk fel akkor több embert? Azért, mert az országos szakemberhiány olyan szintre lépett, hogy lényegében biztos latin név tudással és szilárd alapokon nyugvó növényismereti szaktudással rendelkező kertész szakembert nem lehet találni. Ez pedig az alapja, hogy valaki a kertészetemben dolgozzon a növényekkel.

Tehát szeretném hangsúlyozni, hogy Ön élő növényeket rendelt, amelyek sok esetben az ország különböző pontjain lévő termesztő táblákban vagy telephelyeken vannak, és kitermelésükhöz, összekészítésükhöz idő szükséges

Kertészetem nem tűzte ki célul, hogy Ön rendelését követően pár napon belül megkapja rendelését. A cél, hogy növényei a szakszerű kitermelést/összekészítést  követően biztonságban eljussanak az Ön kertjébe és Ön évtizedekig gyönyörködhessen bennük. 

Itt szeretném jelezni, hogy Ön semmilyen formában nem tudja befolyásolni, sürgetni megrendelése kiszállítását. A kiszállítási árakat azért tudom ilyen hihetetlenül kedvezményes áron (lényegében kiszállítási díjaimért a szomszéd városig nem lehetne egy buszjegyet venni, itt pedig faiskolai méretű és kiterjedésű növényeket szállítok ki) tartani, mert zárt teherautóimmal minden megyébe eljutunk Magyarországon, és a heti sok száz rendelést össze tudjuk szervezni gyűjtő körökbe.


Egy példa: a legtöbb offline kertészet minden év tavaszán készletez földlabdás örökzöldeket. Ön aztán ezeket a növényeket veszi meg, akárhány héttel vagy hónappal, esetleg fél évvel a kitermelésük után. Kertészetemben azonban mi csakis akkor termeljük ki a földlabdás örökzöldjét, amikor Ön megrendelte. Tehát ha Ön Nyíregyházáról megrendeli a 180/200 cm magas földlabdás smaragd tuja sorát kertészetemből, akkor mi a rendelése egyeztetését követően - időjárástól függően - (pl.: esős időben a földlabdázó gép nem tud kiállni a területre) termeljük csak ki növényeit, és kezdjük meg összekészítésüket. Mindezt azért így alakítottam ki, hogy Ön mindig  frissen kitermelt növényeket kapjon, a maximális eredési biztonság eléréséért. 

Kérjük, tehát ne telefonáljon ügyfélszolgálatunkra és ne írjon nekünk az ügyben, hogy "mikor lesz kiszállítva a rendelésem?". Ezeket a típusú kérdéseket nem tudjuk megválaszolni a fentiek tükrében.

Rendelés módosítás, vagy visszahívás kéréséhez kérem, ide kattintson.
 

Köszönöm, hogy elolvasta tájékoztatómat!

Kertbaráti üdvözlettel:

Megyeri Szabolcs
kertész