Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Kiszállítási idő

Kedves Kertbarát Vásárlóm!

Ennek a tájékoztatónak az elolvasásához és megértéséhez kevesebb, mint 4 perc szükséges. Kérem, a felesleges kérdések elkerülése érdekében mindenképpen olvassa el, mielőtt felhívná ügyfélszolgálatunkat. Köszönöm.

 

Az alábbi oldalon megkísérlem - amennyire lehetséges - röviden összefoglalni mindazokat a tényezőket, amelyek mentén zajlanak kertészetemből a megrendelt növények házhoz szállítása. Ha csak kevés ideje van kérem, a kiemelt mondatokat olvassa el. 

 Ezt a tájékoztatót, és a benne leírtakat  Ön a rendelése során a Vásárlás menetével együtt el kell fogadja.

Ön a rendelését egész évben leadhatja, az év 365 napján bármikor. Az Ön megrendelésének kiszállítása azonban az alábbi kertész szakmai és logisztikai tényezőktől függ: 

- a beérkező rendeléseket érkezési sorrendben dolgozzuk fel, és a rendelésében található növények kiszerelésétől és ültethetőségi idejétől függően szállítjuk ki Önnek

- a rendeléseket minden évben akár január végétől (időjárástól függően), december 23-ig folyamatosan szállítjuk ki az ország teljes területén heti 7 napban, az itt ismertetett módon

- mi tehát nem csomagküldő kertészet vagyunk, akik bedobozolják a növényeket és feladják postán

- a kertészetemben kapható növényeimet alapvetően 3 jól elkülöníthető kiszerelésben tudja megvásárolni.

Erről itt tudhat meg többet:

Szabadgyökerű növények: A szabadgyökerű növények lomb és talaj nélkül, de gyökérzetük nedvesen tartásával kerülnek Önhöz. Kedvező áruk miatt érdemes ezt a kiszerelést választania. Jellemzően október végétől-március végéig szállítjuk ki Önnek, és ezen időszak alatt - amikor a talaj nincs megfagyva - el tudja ültetni.

Konténeres növények: A konténeres növények már megeredtek, tehát ültetésük 100%-os biztonságú. Az ültetés előtt a műanyag konténert vegye le! A konténeres növényeket egész évben megrendelheti, és az év 12 hónapjában - amikor a talaj nincs megfagyva - el tudja ültetni.

Földlabdás növények: A földlabdás növényeket jellemzően ősszel és tavasszal szállítjuk ki Önnek. A gyökérzetük egy földlabdában helyezkedik el, amit jutaszövet és zsineg vagy drót tart egyben. A földlabdát borító szövetet ne vegye le! Azzal együtt ültesse el a növényét! A földlabdás növények a legjobb ár/érték arányúak.

Ha egy életre meg akarja tanulni a kiszerelések jellemzőit, akkor nézze meg ezt az éppen 5 perces kertészeti videómat:

...tehát, ha Ön például nyáron rendel földlabdás vagy szabadgyökerű kiszerelésű növényt, azt a fentieknek megfelelően csak október 20. után kezdjük kitermelni és megkezdeni kiszállítását

- valószínűleg már Ön is rendelt sok mindent az Interneten: cipőt, táskát, elektronikai eszközt, szépségápolási termékeket stb. Mi a közös mindezekben? 

1. egyrészt, hogy ezek élettelen tárgyak, amelyeket raktárakban tárolnak és a rendelés befutását követően beteszik őket egy dobozba és feladják postán
2. másrészt az, hogy bár a legtöbb szektorban vannak szezonok, amikor akár a duplájára is nőhet a forgalom (például karácsonykor), azonban kertészetemben a tavaszi és az őszi hónapokban a megrendelések száma - logikusan - akár tízszerese is lehet a vegetáción kívüli időszaknak. 

Sokan kérdezik: miért nem veszünk fel akkor több embert? Azért, mert az országos szakemberhiány olyan szintre lépett, hogy lényegében biztos latin név tudással és szilárd alapokon nyugvó növényismereti szaktudással rendelkező kertész szakembert nem lehet találni. Ez pedig az alapja, hogy valaki a kertészetemben dolgozzon a növényekkel.

Tehát szeretném hangsúlyozni, hogy Ön élő növényeket rendelt, amelyek sok esetben az ország különböző pontjain lévő termesztő táblákban vagy telephelyeken vannak, és kitermelésükhöz, összekészítésükhöz idő szükséges

Kertészetem nem tűzte ki célul, hogy Ön rendelését követően pár napon belül megkapja rendelését. A cél, hogy növényei a szakszerű kitermelést/összekészítést  követően biztonságban eljussanak az Ön kertjébe és Ön évtizedekig gyönyörködhessen bennük. 

Itt szeretném jelezni, hogy Ön semmilyen formában nem tudja befolyásolni, sürgetni megrendelése kiszállítását. A kiszállítási árakat azért tudom ilyen hihetetlenül kedvezményes áron (lényegében kiszállítási díjaimért a szomszéd városig nem lehetne egy buszjegyet venni, itt pedig faiskolai méretű és kiterjedésű növényeket szállítok ki) tartani, mert zárt teherautóimmal minden megyébe eljutunk Magyarországon, és a heti sok száz rendelést össze tudjuk szervezni gyűjtő körökbe.

Tipp:

Természetesen amnnyiben bármilyen kérdése van megrendelése kiszállításával kapcsolatban, vagy van olyan információ, amit jó ha tudunk, akkor kérem, azt írja bele megrendelése MEGJEGYZÉS rovatába, melyet a pénztár folyamat végén talál az 5. pontban. Ha pedig már elküldte a megrendelést, úgy ide kattinva írhat nekünk, és kérjük ilyenkor rendelés számát mindenképp adja meg. Mindkét esetben igyekszünk készséggel helyt adni kérésének.


Egy példa: a legtöbb offline kertészet minden év tavaszán készletez földlabdás örökzöldeket. Ön aztán ezeket a növényeket veszi meg, akárhány héttel vagy hónappal, esetleg fél évvel a kitermelésük után. Kertészetemben azonban mi csakis akkor termeljük ki a földlabdás örökzöldjét, amikor Ön megrendelte. Tehát ha Ön Nyíregyházáról megrendeli a 180/200 cm magas földlabdás smaragd tuja sorát kertészetemből, akkor mi a rendelése egyeztetését követően - időjárástól függően - (pl.: esős időben a földlabdázó gép nem tud kiállni a területre) termeljük csak ki növényeit, és kezdjük meg összekészítésüket. Mindezt azért így alakítottam ki, hogy Ön mindig  frissen kitermelt növényeket kapjon, a maximális eredési biztonság eléréséért. 

A tavaszi-őszi szezonban a termelőtáblákban lévő munkaerőhiány miatt a kiszállítási idő minimum 3-4 hét, de ez akár 5-7 hét is lehet. Ön a növényeket évtizedekre ülteti, így megéri várni rájuk.

Köszönöm türelmét. Kérjük, tehát ne telefonáljon ügyfélszolgálatunkra és ne írjon nekünk az ügyben, hogy "mikor lesz kiszállítva a rendelésem?". Ezeket a típusú kérdéseket nem tudjuk megválaszolni a fentiek tükrében.

Rendelés módosítás, vagy visszahívás kéréséhez kérem, ide kattintson.

Ügyfélszolgálatunk: 06-1-5-888-556, 06-1-5-888-555
Ha nem ér el Bennünket és megtisztelt azzal, hogy számkijelzéssel hívott, akkor minden esetben visszahívjuk Önt!

Köszönöm, hogy elolvasta tájékoztatómat!

Kertbaráti üdvözlettel:

Megyeri Szabolcs
kertész