Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Köszméte, egres ajánlatunk

Az egres, más nevén köszméte, mára visszaszorult a kertekben, éppen ezért telepítése kuriózum értékű! Az egres gyümölcsként igencsak ízletes, a savanykás, fanyar bogyók sokrétűen felhasználhatóak a konyhában, de nyersen fogyasztva is kiválóak!
 
Az egres növényként is különleges, megjelenését tekintve dús bokor, vagy alacsony termetű fa, a termés változattól függően lehet sárgászöld, sötét színű, vagy akár piros! Az egres hosszan terem, ráadásul a bogyók sokáig megmaradnak az ágakon, így a tavasszal heteken keresztül lehet csipegetni őket!
 
 
Az egres hálás kerti gyümölcstermő, a talajra nem érzékeny, de az enyhén savanyú, gazdagabb közegben terem a legbőségesebben. Az egres körül nem sok feladat akad majd, az oltott csemeték ellenállóak, csupán egy kevés tavaszi metszést, és rendszeres öntözést kívánnak!
 
Az egrest jószívvel ajánlom minden kertbe, ahol egy kisebb, kezelhető méretű, kellemes megjelenésű gyümölcstermőre, kompakt gyümölcsfára vágynak a háziak! Lejjebb görgetve máris megtekintheti kertészetem egres kínálatát!
Rendezés: