Az oldalon cookie-kat használunk, megjelenítésük engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra. Elfogadom
Termékek Menü
0

Köszméte, egres ajánlatunk

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon többféle változatban elérhető, előnevelt egres (köszméte) csemetét kertészetemből, országos házhozszállítással!

Az egres, más nevén köszméte a régebbi korok divatos gyümölcstermője, mára visszaszorult a kertekben, éppen ezért telepítése kuriózum értékű! Az egres gyümölcsként igencsak ízletes, a savanykás, fanyar bogyók sokrétűen felhasználhatóak, készülhet belőlük ivólé, dzsem, kompót, jó választás üde, friss süteményekbe, mártásokba, de nyersen fogyasztva is remek! Az egres növényként nem kevésbé különleges, megjelenését tekintve bokor, vagy alacsony termetű fa, a termés változattól függően lehet sárgászöld, sötét színű, vagy akár piros! Az egres hosszan terem, ráadásul a bogyók sokáig frissek maradnak az ágakon, így a tavaszi éréskor heteken keresztül lehet csipegetni őket!

Az egres roppant hálás kerti gyümölcstermű, a talajra nem érzékeny, bár az enyhén savanyú, gazdagabb közegben terem a legbőségesebben. A hobbikertészeknek nem sok feladatuk akad majd vele, az oltott csemeték ellenállóak, csupán egy kevés tavaszi metszést, és rendszeres öntözést kívánnak! Az egrest jószívvel ajánlom minden kertbe, ahol egy kisebb, kezelhető méretű, egzotikus gyümölcsöt adó, kellemes megjelenésű gyümölcsfára vágynak a háziak!

Tipp: egy-egy fáról vagy bokorról várhatóan 2-4 kg termést szüretelhetünk le!

Rendezés: