Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Díszkörte ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 10 másodperc

Vásároljon kertészetemből díszkörte facsemetét! Kedvező árakkal, országos kiszállítással állok vásárlóim rendelkezésére!

Ajánlom Önnek díszkörtefáimat, amennyiben egy kompakt méretű, könnyen nevelhető, magas díszítőértékkel rendelkező fát keres kertjébe, vagy utcafrontjára! A díszkörte, vagy kínai díszkörte remek közterületi díszfa, egyre gyakrabban ültetik sorfaként vagy parkfaként, mivel mérete kezelhető, megjelenése pedig átlagon felül dekoratív. A díszkörte jól mutat a háza előtti utcafronti földsávban, de kertjébe is telepítheti, akár kerti sorfaként is, amennyiben birtoka nagyobb méretű. 

kínai díszkörte vásárlása

A díszkörte egy lombhullató fa, legfeljebb 6-8 méter magasra nő meg, lombkoronája jellegzetesen kúpos, nagyon szép formájú. Fehér virágai a tavasz közepén nyílnak, sötétzöld levelei ősszel látványos vöröses árnyalatot vesznek fel. Kis méretű, arany-sárgás színű, körte formájú termése csoportosan jelenik meg a hajtásokon, azonban nem ehető. A díszkörte nevelése nem bonyolult feladat, fényigénye magas, talajigénye egyszerű, mélyre hatoló karógyökérzete miatt pedig a gyengébb körülmények között is megmarad. A kínai díszkörte kompaktsága miatt kisebb kertek kedves szoliternövénye is lehet, sorfaként pedig hathatósan feldobja az utcafront látképét!

Faiskolámban a kínai díszkörte több izgalmas változatát is megtalálja, így például az oszlopos növekedésű vagy a csüngő ágú díszkörtét is! A teljes kínálat megtekintéséhez görgessen lejjebb!

Rendezés: