Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Díszkörte ajánlataink

Jó szívvel ajánlom Önnek díszkörtefáimat, amennyiben egy kompakt méretű, könnyen nevelhető, magas díszítőértékkel rendelkező fát keres kertjébe, vagy utcafrontjára! A díszkörte, vagy kínai díszkörte remek közterületi díszfa, egyre gyakrabban ültetik sorfaként vagy parkfaként, mivel mérete kezelhető, megjelenése pedig átlagon felül dekoratív.

A díszkörte jól mutat majd az Ön háza előtti utcafronti földsávban, de kertjébe is telepítheti, akár kerti sorfaként is, amennyiben birtoka nagyobb méretű. 

 

kínai díszkörte vásárlása

 

A díszkörte egy lombhullató fa, legfeljebb 6-8 méter magasra nő meg, lombkoronája jellegzetesen kúpos, nagyon szép formájú. Fehér virágai a tavasz közepén nyílnak, sötétzöld levelei ősszel látványos vöröses árnyalatot vesznek fel. Kis méretű, arany-sárgás színű, körte formájú termése csoportosan jelenik meg a hajtásokon, azonban nem ehető.

A díszkörte nevelése egyszerű feladat, fényigénye magas, talajigénye egyszerű, mélyre hatoló karógyökérzete miatt pedig a sanyarúbb körülmények között is megmarad. Kompaktsága miatt kisebb kertek kedves szoliternövénye is lehet, sorfaként pedig látványosan feldobja az utcafront látképét!

Rendezés: