Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Hazai földben termesztett növények
Képet küldünk, mielőtt kiszállítjuk
Segítünk a nyugdíjasoknak is!

Díszkörte ajánlataink

Jó szívvel ajánlom Önnek díszkörtefáimat, amennyiben egy kompakt méretű, könnyen nevelhető, magas díszítőértékkel rendelkező fát keres kertjébe, vagy utcafrontjára! A díszkörte, vagy kínai díszkörte remek közterületi díszfa, egyre gyakrabban ültetik sorfaként vagy parkfaként, mivel mérete kezelhető, megjelenése pedig átlagon felül dekoratív.

A díszkörte jól mutat majd az Ön háza előtti utcafronti földsávban, de kertjébe is telepítheti, akár kerti sorfaként is, amennyiben birtoka nagyobb méretű. 

 

kínai díszkörte vásárlása

 

A díszkörte egy lombhullató fa, legfeljebb 6-8 méter magasra nő meg, lombkoronája jellegzetesen kúpos, nagyon szép formájú. Fehér virágai a tavasz közepén nyílnak, sötétzöld levelei ősszel látványos vöröses árnyalatot vesznek fel. Kis méretű, arany-sárgás színű, körte formájú termése csoportosan jelenik meg a hajtásokon, azonban nem ehető.

A díszkörte nevelése egyszerű feladat, fényigénye magas, talajigénye egyszerű, mélyre hatoló karógyökérzete miatt pedig a sanyarúbb körülmények között is megmarad. Kompaktsága miatt kisebb kertek kedves szoliternövénye is lehet, sorfaként pedig látványosan feldobja az utcafront látképét!

Rendezés: