Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ezüstfa-félék

Az ezüstfa-féléket akkor ajánlom Önnek, ha egy sűrű ágrendszerű, tömött lombozatú cserjét keres, melyet egyaránt ültethet sövényként, térhatárolóként, vagy tarkább ágyások, színpompásabb kertrészek szolid, homogén háttereként.

Az ezüstfa egy kiegyensúlyozott tulajdonságokkal rendelkező, kompakt méretű, 2-4 méter magasra megnövő cserje, melyet sokoldalúan használhat fel birtokán, ráadásul a tartása, gondozása is kifejezetten egyszerű feladat. 

Ezüstfa cserje vásárlás a Megyeri kertészetben!

A fiatal növény vízigénye átlagos, később kifejezetten szárazságtűrő lesz, az átlagos kerti talajokban jól növekedik, fagytűrése pedig összhangban áll a hazai klímával. Az ezüstfa ősszel nyíló apró virágai nagyon kellemes illatúak, ritkábban hozott termése pedig ehető, de a bogyók elsősorban a madarak számára lesznek vonzóak! Betegségei, kártevői kisszámúak.

A különböző ezüstfa változatok eltérő jellegű és árnyalatú levelekkel dekorálnak, kertészetemben megtalálja a sárga-tarka, a tarka, és a széleslevelű (deres színezetű) variánsokat is, így kiválaszthatja az Ön kertjébe leginkább illő variánst! Akár utcafrontról, akár kerítés menti beültetésről, vagy a kert belsejébe tervezett térhatárolásról van szó, az átlagon felüli szépséggel rendelkező ezüstfa remek választás!

Rendezés: