Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Som-félék

A som egy rendkívül sokoldalúan felhasználható kerti díszcserje, melyet azért ajánlok Önnek, mert legyen bármilyen méretű és stílusú kertje, a som biztosan jól fog állni birtokának! A som különösen szép cserjeféle, tavaszi látványos virágzása az egész kert hangulatát meghatározza majd, mutatós őszi lombszínével pedig a szürke évszakba visz páratlan árnyalatokat. 

A som termése emellett ehető, így szokatlan, egzotikus gyümölcstermőként is tekinthet rá, az ízletes bogyótermés nyersen is élvezetes, de készülhet belőle lekvár, szörp, aszalt, vagy éppen kandírozott gyümölcs!

 

 

A som Önnek való, amennyiben egy jó takaróképességű, dekoratív sövény növényt keres! A som a kerítés mellé telepítve is kiválóan funkcionál, de nagyobb birtokokon a belső részeken is remek térelválasztó, és akár szoliterként is helytáll. A som fényigénye közepes, de az ízletes terméshez sok napfényre van szüksége. 

Talajigénye nem összetett, gondozási igénye pedig alacsony, így kezdő kertbarátok is könnyedén elboldogulnak vele. A som metszése nem igényel szakértelmet, egy egyszerű tavaszi ritkítással biztosítható a dús, szemrevaló bokorforma.

Rendezés: