Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Som ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 30 másodperc

A som nagyszerű díszcserje, kiváló sövénynek való növény, feltűnő megjelenésével és ízletes termésével hamar kedvenccé válik! Kertészetemben többféle som közül választhat.

som fajták vásárlás megyeri kertészet

A som számos olyan kedvező tulajdonsággal rendelkezik, melyek ideális kerti dísszé, vagy éppen kívánatos gyümölcstermővé teszik. A som gondozásigénye alacsony, metszést alig kíván, ugyanakkor visszavágással nagyszerű sövény növény válik belőle. Tavasszal bájos sárga virágzatával lesz a kert fő dísze, ősszel pedig elszíneződő lombjával válik a látkép központi elemévé. Kompakt mérete lehetővé teszi, hogy kisebb kertekbe is telepítsük, 3-7 méteres magasságával ideális utcafronti növény, térhatárolóként/sövényként a kert határaira is telepíthető, de a birtok belső részein is szépen mutat szoliternövényként. Kertészetem kínálatában változatos som variációk közül választhat, ajánlom figyelmébe a piros, nagy gyümölcsű, a sárga termésű, vagy a fehér-tarka levelű változatot!

A sokoldalú somot bátran ajánlom minden olyan kertbe, ahol szükség lehet egy változatosan díszítő, könnyen nevelhető, sokoldalúan felhasználható díszcserjére, mely akár egyszerű dísznövényként is tartható, de akár ehető termésű sövényként is bevethető!

Tipp: A som nem csupán virágzatával és őszi lombszínével, hanem ehető, ízletes termésével is hódít, a pikáns ízű bogyókból mártások, lekvár, vagy aszalt gyümölcs is készíthető. 

Rendezés: