Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Som ajánlataink

A som számos olyan kedvező tulajdonsággal rendelkezik, melyek ideális kerti dísszé, vagy éppen kívánatos gyümölcstermővé teszik. A som gondozásigénye alacsony, metszést alig kíván, ugyanakkor visszavágással nagyszerű sövény növény válik belőle.

Tavasszal bájos sárga virágzatával lesz a kert fő dísze, ősszel pedig elszíneződő lombjával válik a látkép központi elemévé, így hosszú időn keresztül ráadásul változatosan dekorálja a kertet!

 

som fajták vásárlás megyeri kertészet

 

Kompakt mérete lehetővé teszi, hogy akkor is telepítse, ha kertje kisebb méretű, vagy ha az előkertbe szeretne egy szép növénydíszt. 3-7 méteres magasságával ideális utcafronti növény, térhatárolóként/sövényként a kert határaira is telepíthető, de a birtok belső részein is szépen mutat szoliternövényként.

A sokoldalú somot bátran ajánlom minden olyan kertbe, ahol szükség lehet egy változatosan díszítő, könnyen nevelhető, sokoldalúan felhasználható díszcserjére, mely akár egyszerű dísznövényként is tartható, de akár ehető termésű sövényként is bevethető!

Rendezés: