Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Platán ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon online kertészetemből platán facsemetét! A kiválasztott növényeket szakszerűen, saját teherautómmal szállítom ki, egészen az Ön kertkapujáig!

A platánfa csodálatos, egyedi megjelenésével egyszerre sugároz méltóságot és játékosságot! Vastag, elterülő ágai szokatlan, dús térkitöltést alkotnak, magassága akár 30 méter is lehet, ezért mindenképpen nagyobb kertbe ajánlom a platán ültetését! Ez a díszfa ugyanakkor még valamiben jeleskedik, városállósága kivételes. Jól viseli a szennyezett levegőt, és azt is eltűri, hogy utcai, parki ültetésnél gyökerei nem nőhetnek nagyra, szerteágazóra, ezért szélesebb utcákba is remek választás útmenti díszfaként. A platán metszése nem károsítja a fát, alakíthatósága kiváló, ráadásul a honi teleket minden további nélkül kibírja!

platán facsemete vásárlás Megyeri Szabolcs kertészete

A platán vásárlása azoknak remek ötlet, akik nagyobb méretű kertjükbe, annak központi, nyílt területére keresnek olyan díszfát, mely idővel az egész birtok képét, hangulatát meghatározza. A platánt a gyermekek is szeretni fogják, jól mászható, játékos küllemű növény, cikk-cakkos levelei, kedves virágzata, és gömbszerű termése izgalmassá, ingergazdaggá avatják ezt a sokoldalú díszfát. A platán talajigénye nem összetett, kedveli a meleg fekvést, az átlagos kerti földben probléma nélkül nevelhető.

Kisebb kertekbe a platánfa gömb lombkoronájú változatát ajánlom, mely szabályos alakzata, alacsonyabb termete, és lassú növekedése miatt kisebb kertekbe, vagy légvezetékekkel ellátott utcafrontra is ültethető!

Rendezés: