Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Törpefenyő kínálatunk

A havasi törpefenyő (Pinus mugo) egy Európában honos, alacsony termetű örökzöld fenyőféle, mely a kertekben elsősorban kompakt mérete, és dús ágrendszere, hangsúlyos, tömött zöldje miatt népszerű.

Felhasználási területe széles, remek elfedője a rézsűs kertek kihasználatlan lejtős részeinek, telepíthető sziklakertekbe, bevethető talajtakaróként, szegélynövényként, vagy éppen utcafronti dekorációként, de egyszerűen a szépsége miatt is ültethető. A törpefenyő növekedési üteme lassú, maximális mérete pedig fajtától függően 1-3 méter, így kezelhető, kompakt növény lesz az Ön kertjében!

 

Törpefenyő rendelhető kertészeti webáruházamból!

 

A törpefenyő gondozása könnyű, talajigénye átlagos, vízigénye közepes, metszést nem igényel, de kora tavasszal visszavágással dúsabbá alakítható. Betegségei, kártevői kisszámúak, kevés növényvédelmi feladatot fog adni gazdájának.

Kertészetemben a havasi törpefenyő alapfaján kívül többféle izgalmas, érdekes törpefenyő változatot is megtalál, így kiválaszthatja a kertje színvilágának, formai összetételének leginkább megfelelő törpefenyőt!

Rendezés: