Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Gyertyán ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 1 perc 20 másodperc

Vásároljon faiskolámból gyertyán facsemetét! A kiválasztott növényt szakszerűen, kertészetem saját teherautójával szállítom ki az Ön otthonába!

A gyertyán sokáig nem számított kedvelt kerti fának, a különféle divatirányzatok éveken keresztül mellőzték, mondván, hogy nem szabályos, klasszikus szépségű fa. Ugyanakkor a gyertyán egyediségét éppen az adja, hogy törzse szokatlanul sima, gyakran nem egyenes, lombkoronája ugyanakkor látványos kör keresztmetszetű, ráadásul még metszésre sem szorul (sőt, a metszés elrontja a természetes formát). A gyertyán ültetését azoknak a kísérletező kedvű kertbarátoknak ajánlom, akik szívesen tarkítanák kerti flórájukat egy buja, romantikus hangulatot árasztó, dús lombozatú díszfával, mely akár a birtok központi látványeleme is lehet!

gyertyán facsemete vásárlás Megyeri kertészet

A gyertyán gondozása nem jelent kihívást, a talajt tekintve igényei nem magasak, jól tolerálja az árnyékos fekvést, kedveli a párás környezetet. Kitűnően érzi magát magasabban fekvő területeken is, növekedése az első években lassú, később azonban tempósabbá válik. Magassága jellemzően 10-20 méter, ezért telepítése elsősorban nagyobb, nyílt területekre, méretesebb kertekbe, kastélykertekbe javallott. Amennyiben az Ön kertje kisebb, de szívesen ültetne gyertyánt, akkor is van megoldás, ez esetben az oszlopos növekedésű gyertyán változatot ajánlom figyelmébe!

A gyertyán nemcsak szép faként állja meg a helyét, hanem kiváló sövényt is lehet belőle készíteni. Indítsa el az alábbi videót, hogy meglássa, miként néz ki a gyertyánból telepített sövény.

 

A gyertyán akkor való Önnek, ha Ön szereti a romantikát, a természet izgalmas szabálytalanságait, a nagy, feltűnően zöld lombtömeget. A gyertyán a lágy érzelmek, a romantika fája, kitűnően illik intim, bensőséges atmoszférájú miliőbe!

További hasznos tudnivalók:

Dísznövényismeret: Gyertyán (Carpinus betulus)

Gyertyán sövény

Rendezés: