Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Gyertyán ajánlataink

A gyertyán sokáig nem számított kedvelt kerti fának, a különféle divatirányzatok éveken keresztül mellőzték, mondván, nem szabályos, klasszikus szépségű fa. Ugyanakkor a gyertyán egyediségét éppen az adja, hogy törzse szokatlanul sima, gyakran nem egyenes, lombkoronája látványos kör keresztmetszetű!

A gyertyán ültetését azoknak a kísérletező kedvű kertbarátoknak ajánlom, akik szívesen tarkítanák kerti flórájukat egy buja, romantikus hangulatot árasztó, dús lombozatú díszfával, mely akár a birtok központi látványeleme is lehet!

 

Gyertyán facsemete vásárlás Megyeri kertészet

 

Gondozása nem jelent kihívást, a talajt tekintve igényei átlagosak, jól tolerálja az árnyékos fekvést, kedveli a párás környezetet. Kitűnően érzi magát magasabban fekvő területeken is, növekedése az első években lassú, később azonban tempósabbá válik.

Magassága jellemzően 10-20 méter, ezért telepítése elsősorban nagyobb, nyílt területekre, méretesebb kertekbe, kastélykertekbe javallott. Amennyiben az Ön kertje kisebb, de szívesen ültetne gyertyánt, akkor is van megoldás, ez esetben az oszlopos növekedésű gyertyán változatot ajánlom figyelmébe!

Rendezés: