Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Mályvacserje-félék

A mályvacserje igazi mediterrán hangulatú díszcserje, annak ellenére, hogy valódi őshazája Kína és India. A 2-2.5 méter magasra is megnövő cserje nem csupán dús levélzetével dekorál, hanem nyáron nyíló, látványos, változatonként eltérő színű virágaival díszíti a kertet!

A mályvacserje törzses cserjeként is megvásárolható, ekkor a növény 50-60 centiméteres, sudár, egyenes törzsön helyezkedik el, megjelenése kisméretű fa, de hagyományos alakú cserjeként is kapható. A mályvacserje kiválóan alkalmas szoliternövénynek, de leggyakoribb funkciója a térhatárolás, a töveket sűrűn ültetve egységes, mutatós sövény alakítható ki belőle, akár a kerítés mellé, akár az utcafrontra elhelyezve. 

Mályvacserje vásárlás a Megyeri kertészetben!

A mályvacserje gondozása könnyű, kezdő kertbarátok is bátran próbát tehetnek vele! A mályvacserje öntözése csak aszályos időszakban szükséges, a növény kiszáradását mulcsolással ajánlott késleltetni. A metszési feladatok tavasszal és az ősz végén aktuálisak, de csupán az elszáradt virágzatot és a túlburjánzó hajtásokat kell visszavágni.

A növény tápanyag utánpótlását évi egy-két alkalommal, szervestrágya kihelyezésével kell megoldani. A mályvacserjét egyaránt ajánlom kisebb és nagyobb kertekbe, kis területen törzses szoliternövényként, nagyobb, nyílt kertrészeken térhatároló sövényként tehet jó szolgálatot, valamint nagyszerű utcafronti növény is egyben, ezért társasházak környezetébe is javallott az ültetése!

Rendezés: