Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Ültetés 12 pontban

 1. Ha nem tudjuk azonnal elültetni a megvásárolt növényt – legyen az szabadgyökerű, földlabdás vagy konténeres – ne hagyjuk a gyökerét kiszáradni!
 2. Az ültetendő növények minden esetben megfelelően előkészített talajba kerüljenek!
 3. A gödör mérete a növény földlabdájának, konténerének két-háromszorosa legyen, hogy a gyökerek akadálytalanul tudjanak terjeszkedni és tápanyaghoz jutni.
 4. A földlabdás növényekről a jutaszövetet (barna, varrt zsák) és az azt rögzítő dróthálót semmiképpen ne szedjük le, mert sérülhet a gyökér és elpusztulhat a növény!
 5. A konténeres kiszerelésű növényeket a konténerből kivéve, azzal megegyező magasságba ültessük el!
 6. Ügyeljünk arra, hogy pl. a gyümölcsfák esetén az oltás helye, ne kerüljön a föld alá, hanem kb. egy arasznyira legyen attól!
 7. A gödör betemetése során vigyázzunk, hogy ne sértsük meg a kérget, szárat!
 8. Tömörítés előtt óvatosan rázzuk meg a fát, nagyobb cserjét, hogy az esetleges hézagokba is jusson föld!
 9. A növény körül a földet tányérozzuk ki, őszi - téli ültetés esetén viszont inkább kupacoljuk fel, ezzel a szélnyomással és a fagyokkal szemben is védjük.
 10. Alaposan öntözzük meg, ne csak a felszínt locsoljuk, fontos, hogy a víz a gyökerekig eljusson!
 11. A telepítés évében rendszeresen gondoskodjunk a megfelelő mennyiségű vízutánpótlásról, később szükség szerint!
 12. Ne feledjük, ezen munkálatokkal évekre befolyásolni tudjuk, hogy az elültetett növény optimálisan fejlődjön, növekedjen!