Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Törpe díszfák

Gyakran előfordul, hogy a kertben a rendelkezésre álló hely szűkös, és nem csupán a kisebb birtokokon jelenthet ez problémát, hanem akkor is, ha egy nagyobb terület elszeparált, kisebb részegységébe (előkertbe, virágágyásba) szeretne valamit ültetni, de a terület korlátozott. 

Ilyenkor jelenthetnek megoldást azok a fafajok, melyek ún. törpenövésűek, vagyis méretük kifejlett korukban is visszafogott. A kis helyre való fáknak több kritériumot kell teljesíteniük, elsősorban azt, hogy visszafogott méretükkel ne "töltsék túl" a teret, emellett dekoratívnak, és lehetőleg könnyen gondozhatónak kell lenniük.

 

törpe növésű díszfák

 

Lejjebb görgetve olyan válogatást talál törpe növésű díszfákból, melyeket biztonsággal ültethet egy kisméretű előkertbe, utcafronti ágyásba, vagy egy apró kerti sarokba!

Törpe fáim között ugyanakkor talál gyümölcstermő fajokat is, így amennyiben úgy kívánja kitölteni a rendelkezésre álló szűkös helyet egy díszes fával, hogy közben még ehető termést is szüretelne, akkor itt szintén megtalálhatja új kedvencét!

Rendezés: