Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.
Termékek Menü

Magyal ajánlataink

Kertész szakmai bejegyzésem elolvasásához szükséges idő: 45 másodperc

Vásároljon kertészetemből magyalt! Többféle izgalmas magyal változatot talál nálam, melyeket azonnal meg is rendelhet!

A közönséges magyal Európa nyugati és déli vidékein őshonos, nálunk ugyan díszcserjeként kezdte pályafutását, de gyakran megesik, hogy kivadul, ilyenkor bükkösökben, erdőszélek félárnyékos vidékein találkozhatunk vele. A télen is díszlő növények nem túl népes csapatát gyarapítja, ezért aztán tényleg sok helyen látni, például szépen gondozott köztereken, ahol piros bogyói és télen is zöld levelei kimagasló díszítőértékkel bírnak. Természetesen a magyal nem csupán közterületi növényként kiváló, hanem a kertekben is jó szolgálatot tesz, egyfelől mert szép és mutatós, másrészt szúróssága, sűrűsége miatt kiváló sövény növény, vagyis jól alkalmazható növényi térhatároló védvonal. Meg kell említeni, hogy a karácsonyi kert egyik legszebb ékessége a magyal, ugyanis zöld-piros színkombinációjával tökéletes ünnepi dekoráció! 

magyal cserje vásárlás

A magyal ültetése csaknem az egész évben lehetséges, a fagyos téli hónapok kivételével Ön bármikor telepítheti a magyal sövényt!

Rendezés: