Az oldalon cookie-kat használunk a jobb felhasználói élmény biztosítása miatt, engedélyezéséhez kattintson az "Elfogadom" gombra.

Hársfa ajánlataink

A hársfa igazi történelmi fafaj hazánkban, közel fél évezrede ültetjük díszfaként szépsége és illata miatt, emellett értékes gyógynövényként is számon tartjuk, hiszen ki ne hallott volna a hársfavirág tea jótékony hatásairól! A hárs manapság sem ment ki a divatból, köszönhetően klasszikus szépségének, nagy tűrőképességének, és gazdag fajtaválasztékának.
 
Kertészetem kínálatában szinte a teljes hársfa paletta megtalálható, így  Ön választhatja az alacsonyabb, 20-25 méterre cseperedő kislevelű hársok valamelyikét, a különösen dekoratív ezüst hársot, vagy a gömbkoronájú változatot, esetleg a hazai kertekben egzotikumnak számító mongol hársot!
 

 

A hársfákat elsősorban sorfaként, parkfaként szokás ültetni, de természetesen kertekbe is telepíthetők, elsősorban a nagyobb, nyílt területekre. A magasabb változatokat nagyobb birtokokra ajánlom, míg a gömbkoronájú, vagy kislevelű típusokat az előkertjébe, utcafrontjára is telepítheti!

A hársfa mellett szól, hogy gondozása szinte gyermekjáték, környezeti igényei visszafogottak, ápolása kezdő kertbarátoknak sem jelent túlzott feladatot. A hársfélék első növekedési üteme kezdetben lassú, a későbbiekben azonban cseperedése felgyorsul, és hamar eléri a teljes méretét! Görgessen lejjebb, és válogasson szebbnél-szebb hársfáim közül!

Rendezés: